![]() DALŠÍ KATEGORIE |
![]() • 600 g srnčí kýty • 40 g uzené slaniny • 1 cibule • 5 stroužků česneku • sůl • pepř • zázvor • trocha sádla • 20 g hladké mouky • 1 dcl červeného vína Recept srnčí kýta na česneku připravíme takto:
Maso omyjeme, odblaníme a protáhneme kousky slaniny. Česnek prolisujeme, rozmícháme se zázvorem, potřeme jím maso a osolíme a opepříme. Do pekáče dáme sádlo a nakrájenou cibuli, na to dáme maso a pečeme 1,5-2 hodiny. Během pečení podle potřeby podléváme vodou. Upečené maso vyjmeme, šťávu zaprášíme moukou, přidáme víno a povaříme. Hotovou šťávu přelijeme na nakrájené maso. Podáváme s bramborami. V naší kuchařce bylo kromě receptu Srnčí kýta na česneku nalezeno ještě několik dalších receptů, které by vás mohly zajímat: králík na česneku a víně, staročeská pečená husa na česneku, skopová kýta na zelenině, fazolová směs na česneku, srnčí po pytlácku, kančí kýta po myslivecku, vepřová kýta na rozmarýnu, skopová kýta s česnekem, staročeská vepřová kýta, skopová kýta s rajčaty srnčí kýta na česneku, recept, hlavní jídla |