KUCHAŘSKÉ RECEPTY

DALŠÍ KATEGORIE

Srnčí kýta na česneku

Kategorie: hlavní jídla, zvěřina

Hodnocení receptu: 1 2 3 4 5
Na recept srnčí kýta na česneku potřebujeme tyto suroviny:

   • 600 g srnčí kýty
   • 40 g uzené slaniny
   • 1 cibule
   • 5 stroužků česneku
   • sůl
   • pepř
   • zázvor
   • trocha sádla
   • 20 g hladké mouky
   • 1 dcl červeného vína
Recept srnčí kýta na česneku připravíme takto:
Maso omyjeme, odblaníme a protáhneme kousky slaniny. Česnek prolisujeme, rozmícháme se zázvorem, potřeme jím maso a osolíme a opepříme. Do pekáče dáme sádlo a nakrájenou cibuli, na to dáme maso a pečeme 1,5-2 hodiny. Během pečení podle potřeby podléváme vodou. Upečené maso vyjmeme, šťávu zaprášíme moukou, přidáme víno ​​a povaříme. Hotovou šťávu přelijeme na nakrájené maso. Podáváme s bramborami.





srnčí kýta na česneku, recept, hlavní jídla


©2024KucharkaRecepty.cz