KUCHAŘSKÉ RECEPTY

DALŠÍ KATEGORIE

Srbské skopové maso

Kategorie: hlavní jídla, skopové maso

Hodnocení receptu: 1 2 3 4 5
Na recept srbské skopové maso potřebujeme tyto suroviny:

   • 400 g skopového masa
   • 2 cibule
   • olej
   • 300 g rýže
   • čerstvé houby
   • vývar
   • petrželová nať
   • sůl
   • mletý pepř
   • mletá paprika
Recept srbské skopové maso připravíme takto:
Drobné nasekanou očištěnou cibuli zpěníme na rozehřátém rostlinném oleji, přidáme očištěné, umyté a na kostky nakrájené maso, osmažíme, osolíme, opepříme a odstavíme. Na rozehřátém oleji nebo tuku osmahneme rýži, zalijeme ji vodou (na 1 díl rýže 1 díl vody) a dusíme do poloměkka. Na troše rostlinného oleje osmahneme očištěné, na plátky nakrájené houby, promícháme je s polodušenou rýží a mletou červenou paprikou, vložíme do rostlinným olejem vymazané ohnivzdorné mísy, nahoru dáme opečené maso, zalijeme vývarem z kostí a přikryté vložíme na 10 minut do vyhřáté trouby. Potom odkryjeme a pečeme 20 - 30 minut, dokud se vývar neodpaří. Podáváme posypané drobné nasekanou petrželovou natí.





srbské skopové maso, recept, hlavní jídla


©2024KucharkaRecepty.cz