KUCHAŘSKÉ RECEPTY DALŠÍ KATEGORIE |
Na recept srbské skopové maso potřebujeme tyto suroviny: • 400 g skopového masa • 2 cibule • olej • 300 g rýže • čerstvé houby • vývar • petrželová nať • sůl • mletý pepř • mletá paprika Recept srbské skopové maso připravíme takto:
Drobné nasekanou očištěnou cibuli zpěníme na rozehřátém rostlinném oleji, přidáme očištěné, umyté a na kostky nakrájené maso, osmažíme, osolíme, opepříme a odstavíme. Na rozehřátém oleji nebo tuku osmahneme rýži, zalijeme ji vodou (na 1 díl rýže 1 díl vody) a dusíme do poloměkka. Na troše rostlinného oleje osmahneme očištěné, na plátky nakrájené houby, promícháme je s polodušenou rýží a mletou červenou paprikou, vložíme do rostlinným olejem vymazané ohnivzdorné mísy, nahoru dáme opečené maso, zalijeme vývarem z kostí a přikryté vložíme na 10 minut do vyhřáté trouby. Potom odkryjeme a pečeme 20 - 30 minut, dokud se vývar neodpaří. Podáváme posypané drobné nasekanou petrželovou natí. V naší kuchařce bylo kromě receptu Srbské skopové maso nalezeno ještě několik dalších receptů, které by vás mohly zajímat: uzené maso zapečené se sýrem, vepřové maso na žampiónech, pikantní masové kuličky, dušené hovězí maso s křenem, zapečené vepřové maso se zeleninou, vepřové maso ve šlehačce, vepřové maso s kedlubnou, uzené maso v kysaném zelí, hovězí maso s křenovou omáčkou, vařené hovězí maso srbské skopové maso, recept, hlavní jídla |