![]() DALŠÍ KATEGORIE |
![]() • 500 g jehněčího masa • 250 g zmrazeného špenátu • 1 cibule • 60 g tuku • 1,5 l vody • hladká mouka • sůl • pepř • jogurt Recept špenátová polévka s jehněčím masem připravíme takto:
Jehněčí maso odblaníme, nakrájíme na malé kousky a dáme vařit do osolené vody. Cibuli nakrájíme nadrobno, osmahneme do růžova, pak zaprášíme lžící hladké mouky, přidáme sůl, pepř a necháme ještě osmahnout. Poté zředíme studenou vodou a přidáme do polévky. Špenát podlijeme horkou vodou, za občasného míchání jej na mírném ohni rozmrazíme, přidáme do hotové polévky a necháme přejít varem. Polévku podle potřeby dochutíme a stáhneme z ohně. Nakonec vmícháme několik lžic jogurtu. V naší kuchařce bylo kromě receptu Špenátová polévka s jehněčím masem nalezeno ještě několik dalších receptů, které by vás mohly zajímat: bavorská pikantní špenátová polévka s bylinkami, zelňačka s mletým masem, zeleninová polévka s hovězím masem, minestra s vepřovým masem, cibulačka s uzeným masem, hrachová polévka s beraním masem, špenátová polévka s lososem, francouzská zeleninová polévka s kuřecím masem, cibulačka s kuřecím masem, špenátová polévka s mlékem špenátová polévka s jehněčím masem, recept, polévky |