KUCHAŘSKÉ RECEPTY

DALŠÍ KATEGORIE

Slepice na hrášku

Kategorie: hlavní jídla, drůbeží maso

Hodnocení receptu: 1 2 3 4 5
Na recept slepice na hrášku potřebujeme tyto suroviny:

   • 1 slepice
   • 200 g sterilovaného hrášku
   • 1 cibule
   • 2,5 dcl slepičího vývaru
   • 2,5 dcl smetany
   • 1 lžíce oleje
   • sůl
   • špetka nastrouhaného muškátového oříšku
   • na jíšku: 50 g másla + 50 g hladké mouky
Recept slepice na hrášku připravíme takto:
Dobře očištěnou slepici uvaříme v osolené vodě doměkka, pak vykostíme a maso nakrájíme na větší kousky. Nadrobno nakrájenou cibuli mírně osmahneme na oleji. Z másla a hladké mouky připravíme jíšku, rozředíme vývarem a povaříme (je-li vývaru málo, přidáme ještě trochu vývaru nebo vody). Pak přidáme hrášek a osmaženou cibuli, ochutíme muškátovým oříškem a doplníme smetanou. Nalijeme na slepičí maso a už jen prohřejeme (nevaříme).


V naší kuchařce bylo kromě receptu Slepice na hrášku nalezeno ještě několik dalších receptů, které by vás mohly zajímat:

zadělávaná slepice s hráškem, slepice po arménsku, podkarpatská slepice se zelím, slepice na paprice, slepice na kari, slepice na divoko, pečená slepice



slepice na hrášku, recept, hlavní jídla


©2024KucharkaRecepty.cz