![]() DALŠÍ KATEGORIE |
![]() • 1 mladá slepice • 100 g sádla • 1 hrnek smetany • 200 g cibule • 2 stroužky česneku • 300 g kysaného zelí • sůl • pepř • kmín • 1 svazek zelené petrželky Recept podkarpatská slepice se zelím připravíme takto:
Na sádle osmahneme nadrobno nakrájenou cibuli do růžova, vložíme porce slepice a osmažíme. Pak podlijeme trochou vody, přidáme pepř, kmín a utřený česnek, osolíme a dusíme pod pokličkou. V polovině dušení přidáme kysané zelí (bez nálevu), podlijeme vodou a pod pokličkou dusíme do měkka. Nakonec nasypeme nakrájenou petrželku, přidáme smetanu a necháme přejít varem. Podáváme s knedlíky. V naší kuchařce bylo kromě receptu Podkarpatská slepice se zelím nalezeno ještě několik dalších receptů, které by vás mohly zajímat: slepice na divoko, hrách zapékaný se zelím, paprikové lusky plněné kysaným zelím a rozinkami, bramborové pirohy se zelím, rýže se zelím a mletým masem, kuřecí nákyp s kysaným zelím, kachní guláš se zelím, plněné bramborové knedlíky s dušeným zelím, pečená kachna s červeným zelím, nudle se zelím a houbami podkarpatská slepice se zelím, recept, hlavní jídla |