KUCHAŘSKÉ RECEPTY

DALŠÍ KATEGORIE

Podkarpatská slepice se zelím

Kategorie: hlavní jídla, drůbeží maso

Hodnocení receptu: 1 2 3 4 5
Na recept podkarpatská slepice se zelím potřebujeme tyto suroviny:

   • 1 mladá slepice
   • 100 g sádla
   • 1 hrnek smetany
   • 200 g cibule
   • 2 stroužky česneku
   • 300 g kysaného zelí
   • sůl
   • pepř
   • kmín
   • 1 svazek zelené petrželky
Recept podkarpatská slepice se zelím připravíme takto:
Na sádle osmahneme nadrobno nakrájenou cibuli do růžova, vložíme porce slepice a osmažíme. Pak podlijeme trochou vody, přidáme pepř, kmín a utřený česnek, osolíme a dusíme pod pokličkou. V polovině dušení přidáme kysané zelí (bez nálevu), podlijeme vodou a pod pokličkou dusíme do měkka. Nakonec nasypeme nakrájenou petrželku, přidáme smetanu a necháme přejít varem. Podáváme s knedlíky.





podkarpatská slepice se zelím, recept, hlavní jídla


©2024KucharkaRecepty.cz