![]() DALŠÍ KATEGORIE |
![]() • 1 slepice • 100 g sterilovaného hrášku • 1 cibule • 50 g másla • 50 g hladké mouky • 0,5 l slepičího vývaru • 0,25 l smetany • sůl • muškátový oříšek • 2 lžíce oleje Recept zadělávaná slepice s hráškem připravíme takto:
Očištěnou a omytou slepici rozpůlíme a uvaříme v osolené vodě. Nadrobno nakrájenou cibuli osmahneme na oleji. Uvařenou slepici vykostíme, nakrájíme na kousky a krátce na osmažené cibuli opečeme. Z mouky a části másla připravíme světlou jíšku, rozředíme vývarem, nalijeme na maso, přidáme okapaný hrášek, smetanu, promícháme a podle chuti dosolíme. Hotový pokrm zjemníme máslem, okořeníme strouhaným muškátovým oříškem a už jen prohřejeme. V naší kuchařce bylo kromě receptu Zadělávaná slepice s hráškem nalezeno ještě několik dalších receptů, které by vás mohly zajímat: špagety s hráškem, telecí řízky s vejci a hráškem, gratinované filé s mrkví a hráškem, špagety s hráškem a žampióny, ragú s klobásou a hráškem, slepice na divoko, slepice po arménsku, podkarpatská slepice se zelím, vepřová panenka s hráškem, slepice na paprice zadělávaná slepice s hráškem, recept, hlavní jídla |