KUCHAŘSKÉ RECEPTY DALŠÍ KATEGORIE |
Na recept slepice po arménsku potřebujeme tyto suroviny: • 600 g slepice • 1 menší cibule • 160 g pórku • 12 g hladké mouky • 80 g másla • 40 g rajčatového protlaku • sůl • mletá červená paprika • zelená petrželka Recept slepice po arménsku připravíme takto:
Slepici uvaříme v malém množství vody (nejlépe v tlakovém hrnci). Až je slepice měkká, tak ji vyjmeme z hrnce, nakrájíme na malé kousky a vývar procedíme. Pórek nakrájíme na větší kousky, osmahneme na másle, přidáme rajčatový protlak a pět minut povaříme. Ve vývaru rozmícháme mouku, přidáme nadrobno nakrájenou cibuli, rajčatovou šťávu s pórkem, sůl a papriku a povaříme. Do hotové omáčky vložíme nakrájené maso a ještě chvilku povaříme. Podáváme s rýží nebo s brambory. V naší kuchařce bylo kromě receptu Slepice po arménsku nalezeno ještě několik dalších receptů, které by vás mohly zajímat: pečená slepice, slepice na kari, pstruh po arménsku, slepice na paprice, slepice na hrášku, slepice na divoko, podkarpatská slepice se zelím, zadělávaná slepice s hráškem slepice po arménsku, recept, hlavní jídla |