KUCHAŘSKÉ RECEPTY

DALŠÍ KATEGORIE

Slepice po arménsku

Kategorie: hlavní jídla, drůbeží maso

Hodnocení receptu: 1 2 3 4 5
Na recept slepice po arménsku potřebujeme tyto suroviny:

   • 600 g slepice
   • 1 menší cibule
   • 160 g pórku
   • 12 g hladké mouky
   • 80 g másla
   • 40 g rajčatového protlaku
   • sůl
   • mletá červená paprika
   • zelená petrželka
Recept slepice po arménsku připravíme takto:
Slepici uvaříme v malém množství vody (nejlépe v tlakovém hrnci). Až je slepice měkká, tak ji vyjmeme z hrnce, nakrájíme na malé kousky a vývar procedíme. Pórek nakrájíme na větší kousky, osmahneme na másle, přidáme rajčatový protlak a pět minut povaříme. Ve vývaru rozmícháme mouku, přidáme nadrobno nakrájenou cibuli, rajčatovou šťávu s pórkem, sůl a papriku a povaříme. Do hotové omáčky vložíme nakrájené maso a ještě chvilku povaříme. Podáváme s rýží nebo s brambory.


V naší kuchařce bylo kromě receptu Slepice po arménsku nalezeno ještě několik dalších receptů, které by vás mohly zajímat:

pečená slepice, slepice na kari, pstruh po arménsku, slepice na paprice, slepice na hrášku, slepice na divoko, podkarpatská slepice se zelím, zadělávaná slepice s hráškem



slepice po arménsku, recept, hlavní jídla


©2024KucharkaRecepty.cz