![]() DALŠÍ KATEGORIE |
![]() • 800 g skopové kýty • 80 g sádla • 1 cibule • česnek • sůl • mletý pepř • 1 lžíce hladké mouky Recept skopová kýta na česneku připravíme takto:
Skopovou kýtu potřeme utřeným česnekem, osolíme, opepříme a necháme v chladu odležet. Cibuli nakrájíme na jemná kolečka, česnek nakrájíme na plátky, česnek i cibuli osmahneme na sádle dorůžova, přidáme maso, prudce je po všech stranách opečeme, pak podlijeme vývarem nebo vodou a dáme péci do trouby. Během pečení podléváme vývarem a přeléváme vypečenou šťávou. Upečené maso vyndáme a uchováme v teple, šťávu vydusíme na tuk, zaprášíme moukou, zasmahneme, přilijeme trochu vývaru, povaříme a procedíme. Při podávání krájíme maso přes vlákna na porce, přelijeme šťávou. Skopovou kýtu na česneku podáváme s bramborem nebo bramborovým knedlíkem. V naší kuchařce bylo kromě receptu Skopová kýta na česneku nalezeno ještě několik dalších receptů, které by vás mohly zajímat: kůzlečí maso na česneku, pikantní skopová játra v alobalu, kuřecí játra na česneku, vepřová játra na česneku, králík na česneku, marinovaná jehněčí kýta, losos na česneku, lipan na česneku, plněná telecí kýta, fazolová směs na česneku skopová kýta na česneku, recept, hlavní jídla |