KUCHAŘSKÉ RECEPTY DALŠÍ KATEGORIE |
Na recept skopová kýta na česneku potřebujeme tyto suroviny: • 800 g skopové kýty • 80 g sádla • 1 cibule • česnek • sůl • mletý pepř • 1 lžíce hladké mouky Recept skopová kýta na česneku připravíme takto:
Skopovou kýtu potřeme utřeným česnekem, osolíme, opepříme a necháme v chladu odležet. Cibuli nakrájíme na jemná kolečka, česnek nakrájíme na plátky, česnek i cibuli osmahneme na sádle dorůžova, přidáme maso, prudce je po všech stranách opečeme, pak podlijeme vývarem nebo vodou a dáme péci do trouby. Během pečení podléváme vývarem a přeléváme vypečenou šťávou. Upečené maso vyndáme a uchováme v teple, šťávu vydusíme na tuk, zaprášíme moukou, zasmahneme, přilijeme trochu vývaru, povaříme a procedíme. Při podávání krájíme maso přes vlákna na porce, přelijeme šťávou. Skopovou kýtu na česneku podáváme s bramborem nebo bramborovým knedlíkem. V naší kuchařce bylo kromě receptu Skopová kýta na česneku nalezeno ještě několik dalších receptů, které by vás mohly zajímat: kuřecí nudličky na česneku s těstovinami, kančí kýta po myslivecku, kapr na česneku, skopová roláda s klobásou, vepřová kýta na pivě, smažená kozí kýta, pikantní skopová játra v alobalu, vepřový jazyk na česneku, králík na česneku, skopová játra po albánsku (arnavut ciğeri) skopová kýta na česneku, recept, hlavní jídla |