![]() DALŠÍ KATEGORIE |
![]() • 0,5 kg vepřového bůčku • 1 vepřová nožička • 400 g kysaného zelí • sůl • 80 g cibule • 60 g sádla • mletá červená paprika • kmín • 1 stroužek česneku • 0,5 dcl zakysané smetany • 15 g hladké mouky • 1 citron Recept sikulský guláš připravíme takto:
Maso nakrájíme na menší kousky, nožičku přesekneme podélně a ještě napůl. Nadrobno nakrájenou cibuli osmahneme na sádle dorůžova, přidáme papriku, kmín, rozetřený česnek, podlijeme vodou, přidáme nožičku, osolíme a přikryté dusíme. Později přidáme osolené maso, dusíme asi půl hodiny (podle potřeby podlijeme vodou). Nakonec přidáme kysané zelí a dusíme pod pokličkou. Až je maso a zelí měkké, přidáme do guláše smetanu, v níž jsme rozmíchali mouku, promícháme a povaříme. Podle chuti přidáme soli a citronové šťávy. Sikulský guláš podáváme s chlebem nebo houskovými knedlíky. V naší kuchařce bylo kromě receptu Sikulský guláš nalezeno ještě několik dalších receptů, které by vás mohly zajímat: skopový guláš se zeleninou, hovězí guláš s jablky, italský guláš, masopustní vepřový guláš, bačovský guláš z beraního masa, černý houbový guláš, moravský pivní guláš, krůtí guláš se zeleninou a rozmarýnem, bramborový smetanový guláš, telecí pivní guláš sikulský guláš, recept, hlavní jídla |