KUCHAŘSKÉ RECEPTY

DALŠÍ KATEGORIE

Sekaný zajíc

Kategorie: hlavní jídla, zvěřina

Hodnocení receptu: 1 2 3 4 5
Na recept sekaný zajíc potřebujeme tyto suroviny:

   • 1 zajíc
   • 1/2 kg vepřového bůčku
   • 100 g housky
   • 60 g másla
   • 30 g cibule
   • pepř
   • sůl
   • šťáva a strouhaná kůra z poloviny citronu
   • 5 g kaparů
   • 100 g slaniny
   • 2 vejce
   • 80 g strouhanky
   • 1 bílek
   • 50 ml červeného vína
Recept sekaný zajíc připravíme takto:
Zajíce zbavíme kůží, nakrájíme a spolu s bůčkem a vodou navlhčenou houskou umeleme. Pak přidáme osmaženou cibulku, pepř, sůl, citronovou kůru i šťávu, nasekané kapary, na kostičky nakrájenou slaninu, vejce a podle potřeby zahustíme strouhankou. Z této vypracované hmoty si uděláme šišku, obalíme ji ve strouhance, potřeme bílkem, ozdobíme na nudličky nakrájenou slaninou a dáme péct na rozpálené máslo přibližně hodinu. Při pečení šišku podléváme vodou nebo vývarem a hotovou ji zalijeme červeným vínem.





sekaný zajíc, recept, hlavní jídla


©2024KucharkaRecepty.cz