![]() DALŠÍ KATEGORIE |
![]() • 200 g rýže na risotto • 2 šalotky • 1 lžíce oleje • šafrán • 150 ml suchého bílého vína • sůl • mletý pepř • 60 g másla • 50 g strouhaného parmezánu • 1 l kuřecího vývaru Recept šafránové rizoto připravíme takto:
V hlubší pánvi rozehřejeme olej, přidáme nadrobno nakrájenou šalotku a necháme zesklovatět. Pak přidáme rýži, ze všech stran orestujeme, zalijeme vínem a necháme odpařit. Osolíme a opepříme, zalijeme horkým vývarem tak, aby byla rýže ponořena, přidáme šafrán a za častého míchání zvolna vaříme. Až se tekutina odpaří, přidáme další vývar a znovu necháme odpařit. Čím déle vaříme, tím menší dávky vývaru přidáváme. Až je rýže "al dente" a vývar odpařený, sundáme z ohně a vmícháme máslo. Nakonec přidáme parmezán, promícháme a ihned podáváme. V naší kuchařce bylo kromě receptu Šafránové rizoto nalezeno ještě několik dalších receptů, které by vás mohly zajímat: rizoto s husími drůbky, italské rizoto s čekankou, strejcovo rizoto, jadranské rizoto, rizoto s rybou v rajčatovém protlaku, rizoto zeleninové, námořnické rizoto, kari rizoto se sojovými kostkami, rizoto se šunkou a hráškem, rizoto s liškami šafránové rizoto, recept, hlavní jídla |