![]() DALŠÍ KATEGORIE |
![]() • 50 dkg rybího filé z tresky • 1 cibule • 5 dkg rýže • 10 dkg malých rajčat • 1 citrón • 1 lžíce másla • 2 lžíce hladké mouky • 0,25 l vývaru • 10 dkg šlehačky • 2 lžíce středně ostré hořčice • půl lžičky tymiánu • půl lžičky hořčičného semínka • sůl • mletý bílý pepř Recept rybí kotlík připravíme takto:
Filé důkladně omyjeme pod tekoucí vodou, osušíme, pokapeme citrónovou šťávou, osolíme, opepříme a necháme asi 10 minut odležet. Na pánvi rozehřejeme máslo, v něm osmahneme nakrájenou cibuli, přidáme filé nakrájené na úhledné kousky a dusíme při mírné teplotě asi 10 minut. Pak zaprášíme moukou, lehce osmahneme, zalijeme vývarem, který jsme rozředili smetanou a doplnili hořčicí, tymiánem a hořčičnými semínky, a chvíli povaříme. Rýži uvaříme v osolené vodě a okapanou ji smícháme s podušenou rybou. Přidáme nakrájená drobná rajčata, dochutíme solí a pepřem. V naší kuchařce bylo kromě receptu Rybí kotlík nalezeno ještě několik dalších receptů, které by vás mohly zajímat: kotlíkový guláš, rybí guláš ii, rybí filé na pivě, rybí filé na zelenině, domácí rybí prsty, zapečené rybí filé s pórkem a sýrem, rybí guláš, kotlíkový guláš z vepřového a krůtího masa, rybí paela, mexický rajčatový kotlík rybí kotlík, recept, hlavní jídla |