KUCHAŘSKÉ RECEPTY

DALŠÍ KATEGORIE

Roštěnky s párkem a lečem

Kategorie: hlavní jídla, hovězí maso

Hodnocení receptu: 1 2 3 4 5
Na recept roštěnky s párkem a lečem potřebujeme tyto suroviny:

   • 4 roštěnky
   • 2 párky
   • 4 plátky slaniny s kůží
   • 1 cibule
   • olej
   • 200 g sterilovaného leča
   • 2 lžíce rajčatového protlaku
   • česnek
   • mletá paprika
   • koření chilli
   • sůl
Recept roštěnky s párkem a lečem připravíme takto:
Roštěnky zbavíme tuku a šlach, okraje nařízneme krátkými zářezy, maso naklepeme, potřeme olejem a necháme uležet v chladu. Na dvou lžicích oleje zpěníme cibuli nakrájenou na tenká kolečka, přidáme lečo, rajčatový protlak a utřený česnek a za stálého míchání povařímwe do hustoty pomazánky. Pak okořeníme kořením chilli. Roštěnky poprášíme mletou paprikou, položíme na rozehřátý grilovací rošt a grilujeme po každé straně čtyři minuty. Současně s roštěnkami grilujeme půlky párků naříznuté několika krátkými řezy a plátky slaniny naříznuté na straně bez kůže do tvaru hřebínku. Opečené roštěnky přeložíme na nahřáté talíře, osolíme, pokryjeme připraveným lečem, poklademe párky a slaninou, podlijeme odkapanou šťávou a ihned podáváme nejlépe se smaženými bramborovými hranolky.





roštěnky s párkem a lečem, recept, hlavní jídla


©2025KucharkaRecepty.cz    
TOPlist