![]() DALŠÍ KATEGORIE |
![]() • 4 hovězí roštěnky • 3 dcl masového vývaru • 1 velká cibule • 1 lžíce hladké mouky • 2 kyselé okurky • 250 ml smetany • půl lžičky sardelové pasty • 0,5 dcl oleje • sůl • pepř Recept finské roštěnky připravíme takto:
Roštěnky omyjeme, naklepeme, okraje nařízneme nožem, osolíme a opepříme. Na pánev dáme polovinu oleje, na kterém maso zprudka opečeme po obou stranách, pak roštěnky vyjmeme a dáme na talíř. Do hrnce dáme druhou polovinu oleje, na něm osmahneme dozlatova nadrobno nakrájenou cibuli a přidáme maso, mírně podlijeme vývarem a dusíme za stálého podlévání a obracení doměkka. Až je maso skoro hotové, přidáme 2 lžíce světlé jíšky, podle potřeby podlijeme vodou, pak přidáme smetanu, na malé kostičky nakrájené okurky a sardelovou pastu, dobře promícháme a dochutíme solí. Podáváme s houskovými knedlíky. V naší kuchařce bylo kromě receptu Finské roštěnky nalezeno ještě několik dalších receptů, které by vás mohly zajímat: roštěnky s párkem a lečem, primátorské roštěnky, finské řízky, staročeské roštěnky finské roštěnky, recept, hlavní jídla |