KUCHAŘSKÉ RECEPTY

DALŠÍ KATEGORIE

Finské roštěnky

Kategorie: hlavní jídla, hovězí maso

Hodnocení receptu: 1 2 3 4 5
Na recept finské roštěnky potřebujeme tyto suroviny:

   • 4 hovězí roštěnky
   • 3 dcl masového vývaru
   • 1 velká cibule
   • 1 lžíce hladké mouky
   • 2 kyselé okurky
   • 250 ml smetany
   • půl lžičky sardelové pasty
   • 0,5 dcl oleje
   • sůl
   • pepř
Recept finské roštěnky připravíme takto:
Roštěnky omyjeme, naklepeme, okraje nařízneme nožem, osolíme a opepříme. Na pánev dáme polovinu oleje, na kterém maso zprudka opečeme po obou stranách, pak roštěnky vyjmeme a dáme na talíř. Do hrnce dáme druhou polovinu oleje, na něm osmahneme dozlatova nadrobno nakrájenou cibuli a přidáme maso, mírně podlijeme vývarem a dusíme za stálého podlévání a obracení doměkka. Až je maso skoro hotové, přidáme 2 lžíce světlé jíšky, podle potřeby podlijeme vodou, pak přidáme smetanu, na malé kostičky nakrájené okurky a sardelovou pastu, dobře promícháme a dochutíme solí. Podáváme s houskovými knedlíky.


V naší kuchařce bylo kromě receptu Finské roštěnky nalezeno ještě několik dalších receptů, které by vás mohly zajímat:

primátorské roštěnky, staročeské roštěnky, finské řízky, roštěnky s párkem a lečem



finské roštěnky, recept, hlavní jídla


©2024KucharkaRecepty.cz