![]() DALŠÍ KATEGORIE |
![]() • 80 dkg filé z lososa • 20 dkg zeleného chřestu • 2 cibule • 6 dkg másla • 20 dkg jasmínové rýže • 2-3 dcl kuřecího vývaru • 4 dcl bílého vína Irsai Olivér • 6 dcl smetany • 6 dcl oleje • sůl • pepř • 5-10 dkg lososího kaviáru Recept rizoto z lososa se zeleným chřestem připravíme takto:
Cibuli nakrájíme najemno, podusíme na másle, zalijeme bílým vínem a vaříme tak, aby se tekutina pomalu odpařila. Tenčí část lososího filé rozkrájíme na kostičky. Silnější část nakrájíme na plátky a na několika kapkách oleje pak tyto plátky na mírném ohni propečeme. Předvařenou rýži vložíme na dušenou cibulku, přidáme kostičky lososího masa, zalijeme vývarem a smetanou, osolíme, opepříme a pomalu uvedeme do varu. Chřest spaříme. Z hotového rizota tvoříme s pomocí šálku kopečky, které vyklopíme na chřest rozložený na talíři, na tyto kopečky poklademe opečené lososí plátky a nakonec plátky lososa pokryjeme vrstvou lososího kaviáru. V naší kuchařce bylo kromě receptu Rizoto z lososa se zeleným chřestem nalezeno ještě několik dalších receptů, které by vás mohly zajímat: jamajské rizoto, zapékané brokolicové rizoto, kuřecí nudličky s chřestem, kuřecí rizoto se smetanou a jablky, telecí rizoto, námořnické rizoto, hovězí závitky s vařeným bramborem a zelenými lusky, zeleninové rizoto, steak z lososa na česneku, rizoto na pivu rizoto z lososa se zeleným chřestem, recept, hlavní jídla |