KUCHAŘSKÉ RECEPTY

DALŠÍ KATEGORIE

Hovězí závitky s vařeným bramborem a zelenými lusky

Kategorie: hlavní jídla, hovězí maso

Hodnocení receptu: 1 2 3 4 5
Na recept hovězí závitky s vařeným bramborem a zelenými lusky potřebujeme tyto suroviny:

   • 4 hovězí plátky
   • 100 g anglické slaniny
   • 750 g brambor
   • 850 g kysaného zelí
   • 2 zelené papriky
   • špetka cukru
   • 2 lžíce smetany ke šlehání
   • 2 lžičky solamylu
   • sůl
   • pepř
   • 2 lžíce oleje
   • 2 bobkové listy
Recept hovězí závitky s vařeným bramborem a zelenými lusky připravíme takto:
Na kostičky nakrájenou slaninku orestujeme na másle. Na jemné proužky nakrájené papriky smícháme s 3/4 opečené slaniny a kysaným zelím. Maso opláchneme, osušíme, osolíme a opepříme. Obložíme je tenkou vrstvou zelné směsi, svineme a spíchneme špejlí. Na rozehřátém oleji závitky ze všech stran zprudka opečeme. Přilijeme asi půl litru vody, přivedem k varu a pod pokličkou zhruba hodinu a půl dusíme. V kastrole zahřejeme zbylou náplň, okořeníme ji bobkovým listem, solí, pepřem a cukrem. Závitky vyjmeme z pánve a udržujeme v teple. Solamyl utřeme ve smetaně dohladka, vmícháme jej do výpeku, krátce povaříme, případně dochutíme solí a pepřem. Hotové závitky upravíme na zelí, omáčku podáváme zvlášť, vařené brambory můžeme posypat opečenou slaninou, podáváme se zelenými fazolkami.


V naší kuchařce bylo kromě receptu Hovězí závitky s vařeným bramborem a zelenými lusky nalezeno ještě několik dalších receptů, které by vás mohly zajímat:

pivovarské závitky, hovězí perkelt, domácí hovězí roštěná, dušené hovězí nudličky se zeleninou, burgundské hovězí maso, hovězí maso na cibulce s vejci, hovězí po francouzsku, hovězí plátek na jalovci, hovězí guláš, hovězí ragú na víně se žampiony



hovězí závitky s vařeným bramborem a zelenými lusky, recept, hlavní jídla


©2024KucharkaRecepty.cz