KUCHAŘSKÉ RECEPTY DALŠÍ KATEGORIE |
Hovězí závitky s vařeným bramborem a zelenými luskyKategorie: hlavní jídla, hovězí masoHodnocení receptu:Na recept hovězí závitky s vařeným bramborem a zelenými lusky potřebujeme tyto suroviny: • 4 hovězí plátky • 100 g anglické slaniny • 750 g brambor • 850 g kysaného zelí • 2 zelené papriky • špetka cukru • 2 lžíce smetany ke šlehání • 2 lžičky solamylu • sůl • pepř • 2 lžíce oleje • 2 bobkové listy Recept hovězí závitky s vařeným bramborem a zelenými lusky připravíme takto:
Na kostičky nakrájenou slaninku orestujeme na másle. Na jemné proužky nakrájené papriky smícháme s 3/4 opečené slaniny a kysaným zelím. Maso opláchneme, osušíme, osolíme a opepříme. Obložíme je tenkou vrstvou zelné směsi, svineme a spíchneme špejlí. Na rozehřátém oleji závitky ze všech stran zprudka opečeme. Přilijeme asi půl litru vody, přivedem k varu a pod pokličkou zhruba hodinu a půl dusíme. V kastrole zahřejeme zbylou náplň, okořeníme ji bobkovým listem, solí, pepřem a cukrem. Závitky vyjmeme z pánve a udržujeme v teple. Solamyl utřeme ve smetaně dohladka, vmícháme jej do výpeku, krátce povaříme, případně dochutíme solí a pepřem. Hotové závitky upravíme na zelí, omáčku podáváme zvlášť, vařené brambory můžeme posypat opečenou slaninou, podáváme se zelenými fazolkami. V naší kuchařce bylo kromě receptu Hovězí závitky s vařeným bramborem a zelenými lusky nalezeno ještě několik dalších receptů, které by vás mohly zajímat: hovězí křenová roláda, dušená hovězí plec na šalotce, štěpánská hovězí pečeně, vepřové závitky s cibulovou náplní, irská hovězí mísa, hovězí maso na majoránce, hovězí guláš na víně, hovězí klopsy v rajské omáčce, hovězí kostky s mrkví, marinované hovězí řízky hovězí závitky s vařeným bramborem a zelenými lusky, recept, hlavní jídla |