KUCHAŘSKÉ RECEPTY

DALŠÍ KATEGORIE

Pstruh po savojsku

Kategorie: hlavní jídla, ryby a vodní potvory

Hodnocení receptu: 1 2 3 4 5
Na recept pstruh po savojsku potřebujeme tyto suroviny:

   • 4 pstruzi
   • 200 g másla
   • 30 g oleje
   • 500 g čerstvých hub
   • sůl
   • pepř
   • hladká mouka
   • petrželka
   • na omáčku: 1 cibule + 100 g másla
Recept pstruh po savojsku připravíme takto:
Osolené a opepřené pstruhy poprášíme moukou a pečeme na 150 g másla po obou stranách. Na zbylém másle a oleji podusíme plátky hub, osolíme, opepříme, ochutíme sekanou petrželkou a dodusíme do měkka. Houby pak dáme na dno ohnivzdorné misky, přidáme pstruhy, přelijeme málem po dušení a posypeme jemnou strouhankou. Vše necháme slabě zhnědnout v troubě a podáváme v ohnivzdorné misce. Samostatně podáváme omáčku, kterou připravíme tak, že cibuli nakrájenou na tenké proužky necháme na másle zezlátnout a odstavíme z ohně. Asi po 2 minutách prolisujeme do nahřátého omáčníku.


V naší kuchařce bylo kromě receptu Pstruh po savojsku nalezeno ještě několik dalších receptů, které by vás mohly zajímat:

pstruh plněný houbami, pstruh na víně, pstruh s petrželovou omáčkou, plněný pstruh, pstruh na roštu, pstruzi po savojsku, pstruh na másle, pstruh na másle a víně, pstruh na houbách, vánoční pstruh na mandlích



pstruh po savojsku, recept, hlavní jídla


©2024KucharkaRecepty.cz