KUCHAŘSKÉ RECEPTY

DALŠÍ KATEGORIE

Pstruh po savojsku

Kategorie: hlavní jídla, ryby a vodní potvory

Hodnocení receptu: 1 2 3 4 5
Na recept pstruh po savojsku potřebujeme tyto suroviny:

   • 4 pstruzi
   • 200 g másla
   • 30 g oleje
   • 500 g čerstvých hub
   • sůl
   • pepř
   • hladká mouka
   • petrželka
   • na omáčku: 1 cibule + 100 g másla
Recept pstruh po savojsku připravíme takto:
Osolené a opepřené pstruhy poprášíme moukou a pečeme na 150 g másla po obou stranách. Na zbylém másle a oleji podusíme plátky hub, osolíme, opepříme, ochutíme sekanou petrželkou a dodusíme do měkka. Houby pak dáme na dno ohnivzdorné misky, přidáme pstruhy, přelijeme málem po dušení a posypeme jemnou strouhankou. Vše necháme slabě zhnědnout v troubě a podáváme v ohnivzdorné misce. Samostatně podáváme omáčku, kterou připravíme tak, že cibuli nakrájenou na tenké proužky necháme na másle zezlátnout a odstavíme z ohně. Asi po 2 minutách prolisujeme do nahřátého omáčníku.


V naší kuchařce bylo kromě receptu Pstruh po savojsku nalezeno ještě několik dalších receptů, které by vás mohly zajímat:

pstruh na modro, pstruh plněný tvarohem, pstruh pečený po šumavsku, pstruh na tokajském víně, pstruh na slanině, pstruh na grilu, pstruh po mlynářsku, pstruh na grilu ii, pstruh po arménsku, pstruh na másle



pstruh po savojsku, recept, hlavní jídla


©2024KucharkaRecepty.cz