![]() DALŠÍ KATEGORIE |
![]() • 4 pstruzi • 200 g másla • 30 g oleje • 500 g čerstvých hub • sůl • pepř • hladká mouka • petrželka • na omáčku: 1 cibule + 100 g másla Recept pstruh po savojsku připravíme takto:
Osolené a opepřené pstruhy poprášíme moukou a pečeme na 150 g másla po obou stranách. Na zbylém másle a oleji podusíme plátky hub, osolíme, opepříme, ochutíme sekanou petrželkou a dodusíme do měkka. Houby pak dáme na dno ohnivzdorné misky, přidáme pstruhy, přelijeme málem po dušení a posypeme jemnou strouhankou. Vše necháme slabě zhnědnout v troubě a podáváme v ohnivzdorné misce. Samostatně podáváme omáčku, kterou připravíme tak, že cibuli nakrájenou na tenké proužky necháme na másle zezlátnout a odstavíme z ohně. Asi po 2 minutách prolisujeme do nahřátého omáčníku. V naší kuchařce bylo kromě receptu Pstruh po savojsku nalezeno ještě několik dalších receptů, které by vás mohly zajímat: pstruh s mandlemi, pstruh na houbách, pikantní pstruh, medový grilovaný pstruh, pstruh pečený po šumavsku, pečený pstruh s mandlemi, pstruh na smetaně, pstruh na víně, pstruh s bylinkovou omáčkou, vánoční pstruh pstruh po savojsku, recept, hlavní jídla |