KUCHAŘSKÉ RECEPTY

DALŠÍ KATEGORIE

Pečený pstruh se slaninou, česnekem a rozmarýnem

Kategorie: hlavní jídla, ryby a vodní potvory

Hodnocení receptu: 1 2 3 4 5
Na recept pečený pstruh se slaninou, česnekem a rozmarýnem potřebujeme tyto suroviny:

   • pstruhy
   • plátky anglické slaniny
   • česnek
   • sůl
   • mletý bílý pepř
   • větvičky rozmarýnu
   • citrónová šťáva
   • máslo
Recept pečený pstruh se slaninou, česnekem a rozmarýnem připravíme takto:
Pstruhy vykucháme a očistíme, prosolíme, pokapeme citrónovou šťávou zevnitř i zvenku, přidáme mletý bílý pepř, zevnitř vytřeme drceným česnekem a přidáme ještě snítky rozmarýnu (můžeme použít i jiné čerstvé bylinky, např. tymián nebo dobromysl). Dovnitř dáme kousek másla, zvenku položíme na pstruha plátky anglické slaniny a pečeme odklopené pomalu při teplotě 160°C asi 1,5 hodiny. Hotové ozdobíme sekanou zelenou petrželkou. Pečené pstruhy podáváme s vařenými brambory.


V naší kuchařce bylo kromě receptu Pečený pstruh se slaninou, česnekem a rozmarýnem nalezeno ještě několik dalších receptů, které by vás mohly zajímat:

zapečený lilek, jelení kýta se zeleninou a rozmarýnem, medový grilovaný pstruh, pstruh na mandlích, zapečený lilek ii, pstruh na slanině, pstruh s bylinkovou omáčkou, zapečený salám se zelím, pečený candát na víně se smetanou, pstruh na víně



pečený pstruh se slaninou, česnekem a rozmarýnem, recept, hlavní jídla


©2024KucharkaRecepty.cz