![]() DALŠÍ KATEGORIE |
Pečený pstruh se slaninou, česnekem a rozmarýnemKategorie: hlavní jídla, ryby a vodní potvoryHodnocení receptu:![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() • pstruhy • plátky anglické slaniny • česnek • sůl • mletý bílý pepř • větvičky rozmarýnu • citrónová šťáva • máslo Recept pečený pstruh se slaninou, česnekem a rozmarýnem připravíme takto:
Pstruhy vykucháme a očistíme, prosolíme, pokapeme citrónovou šťávou zevnitř i zvenku, přidáme mletý bílý pepř, zevnitř vytřeme drceným česnekem a přidáme ještě snítky rozmarýnu (můžeme použít i jiné čerstvé bylinky, např. tymián nebo dobromysl). Dovnitř dáme kousek másla, zvenku položíme na pstruha plátky anglické slaniny a pečeme odklopené pomalu při teplotě 160°C asi 1,5 hodiny. Hotové ozdobíme sekanou zelenou petrželkou. Pečené pstruhy podáváme s vařenými brambory. V naší kuchařce bylo kromě receptu Pečený pstruh se slaninou, česnekem a rozmarýnem nalezeno ještě několik dalších receptů, které by vás mohly zajímat: pstruh na šalvěji, pstruh na sardeli, zapečený pangasius se zeleninou, plněný pstruh, brambory se slaninou, žampiony a sýrem, pečený králík na petrželce, jehněčí kousky na rajčatech s šalvějí a česnekem, rajčatové nudle s česnekem a bazalkou, pstruh s bylinkovou omáčkou, pstruh s mandlemi pečený pstruh se slaninou, česnekem a rozmarýnem, recept, hlavní jídla |