![]() DALŠÍ KATEGORIE |
![]() • 500 g zadního hovězího masa • 50 g šunky • 1 cibule • 1 vejce • 70 g Hery • 2 lžíce sterilovaného hrášku • sůl • 1 lžíce hladké mouky Recept pražská hovězí pečeně připravíme takto:
Maso lehce naklepeme a dlouhým špičatým nožem vyřízneme uvnitř otvor. Šunku nakrájíme na kostičky, lehce osmahneme na části tuku, přidáme vejce a mícháme na malém ohni, až se srazí v řidší nádivku. Potom osolíme, vmícháme hrášek a směsí naplníme maso. Otvor pevně uzavřeme jehlou na masové závitky a maso osolíme. Na části tuku zpěníme drobně pokrájenou cibuli, přidáme maso, rychle opečeme po všech stranách, podlijeme trochou vody a pečeme do změknutí. Při pečení maso přeléváme šťávou a podléváme horkou vodou. Ke konci pečení šťávu zahustíme světlou jíškou ze zbylého tuku a z mouky a dobře ji rozmícháme. V naší kuchařce bylo kromě receptu Pražská hovězí pečeně nalezeno ještě několik dalších receptů, které by vás mohly zajímat: hovězí roštěná, pikantní hovězí guláš, hovězí plněné závitky, znojemské hovězí biftečky, divoká sekaná pečeně, hovězí maso na rajčatech, hovězí maso na žampionech, dušené hovězí nudličky se zeleninou, sekaná pečeně plněná vejci, hovězí svíčková se zeleninou a bulgurem pražská hovězí pečeně, recept, hlavní jídla |