KUCHAŘSKÉ RECEPTY

DALŠÍ KATEGORIE

Pražská hovězí pečeně

Kategorie: hlavní jídla, hovězí maso

Hodnocení receptu: 1 2 3 4 5
Na recept pražská hovězí pečeně potřebujeme tyto suroviny:

   • 500 g zadního hovězího masa
   • 50 g šunky
   • 1 cibule
   • 1 vejce
   • 70 g Hery
   • 2 lžíce sterilovaného hrášku
   • sůl
   • 1 lžíce hladké mouky
Recept pražská hovězí pečeně připravíme takto:
Maso lehce naklepeme a dlouhým špičatým nožem vyřízneme uvnitř otvor. Šunku nakrájíme na kostičky, lehce osmahneme na části tuku, přidáme vejce a mícháme na malém ohni, až se srazí v řidší nádivku. Potom osolíme, vmícháme hrášek a směsí naplníme maso. Otvor pevně uzavřeme jehlou na masové závitky a maso osolíme. Na části tuku zpěníme drobně pokrájenou cibuli, přidáme maso, rychle opečeme po všech stranách, podlijeme trochou vody a pečeme do změknutí. Při pečení maso přeléváme šťávou a podléváme horkou vodou. Ke konci pečení šťávu zahustíme světlou jíškou ze zbylého tuku a z mouky a dobře ji rozmícháme.





pražská hovězí pečeně, recept, hlavní jídla


©2024KucharkaRecepty.cz