![]() DALŠÍ KATEGORIE |
![]() • 500 g zadního hovězího masa • 50 g šunky • 1 cibule • 1 vejce • 70 g Hery • 2 lžíce sterilovaného hrášku • sůl • 1 lžíce hladké mouky Recept pražská hovězí pečeně připravíme takto:
Maso lehce naklepeme a dlouhým špičatým nožem vyřízneme uvnitř otvor. Šunku nakrájíme na kostičky, lehce osmahneme na části tuku, přidáme vejce a mícháme na malém ohni, až se srazí v řidší nádivku. Potom osolíme, vmícháme hrášek a směsí naplníme maso. Otvor pevně uzavřeme jehlou na masové závitky a maso osolíme. Na části tuku zpěníme drobně pokrájenou cibuli, přidáme maso, rychle opečeme po všech stranách, podlijeme trochou vody a pečeme do změknutí. Při pečení maso přeléváme šťávou a podléváme horkou vodou. Ke konci pečení šťávu zahustíme světlou jíškou ze zbylého tuku a z mouky a dobře ji rozmícháme. V naší kuchařce bylo kromě receptu Pražská hovězí pečeně nalezeno ještě několik dalších receptů, které by vás mohly zajímat: hovězí srdce na paprice, arabská hovězí játra, hovězí guláš jadran, guláš z hovězí oháňky, zámecké hovězí, konfitovaná hovězí líčka, hovězí na pivě, hovězí svíčková se zeleninou a bulgurem, hovězí na smetaně, hovězí pečeně s cibulovou omáčkou pražská hovězí pečeně, recept, hlavní jídla |