KUCHAŘSKÉ RECEPTY DALŠÍ KATEGORIE |
Na recept polévka z červených fazolí potřebujeme tyto suroviny: • 200 g červených fazolí • 4 vejce • 150 g klobásy chorizo • 1 mrkev • 1 kořenová petržel • 1 brambor • 1 cibule • 2,5 dcl smetany na vaření • 2 lžíce mleté sladké papriky • 6 lžic octa • 1 lžíce sádla • olej • 1 lžíce hladké mouky • 4 kuličky nového koření • 2 bobkové listy • sůl • mletý černý pepř • majoránka • petrželka Recept polévka z červených fazolí připravíme takto:
Fazole propereme ve studené vodě, dáme do hrnce, zalijeme čistou vodou a necháme přes noc stát. Druhý den vodu slijeme, zalijeme další čistou vodou, přidáme bobkový list a nové koření a přikryté pokličkou vaříme doměkka. Mezitím v jiném hrnci rozehřejeme sádlo a osmahneme na něm oloupanou a nadrobno nakrájenou cibuli. Přidáme mouku a za stálého míchání připravíme cibulovou jíšku. Mrkev a petržel očistíme, brambor oloupeme a vše nakrájíme na kousky. Až jsou fazole téměř měkké, přidáme do hrnce jíšku, mletou papriku, nakrájenou zeleninu, pepř a majoránku a dovaříme. Až jsou fazole měkké, polévku osolíme, okyselíme 2 lžícemi octa, přilijeme smetanu, promícháme a necháme přejít varem. Chorizo nakrájíme na plátky a lehce orestujeme na troše oleje. V kastrolu přivedeme téměř k varu vodu se 4 lžícemi octa (voda se nesmí vařit). Vodu v hrnci roztočíme lžící nebo vařečkou. Jedno vejce rozklepeneme do naběračky, vložíme ho do středu víru a jakmile začne voda opět vřít, zmírníme oheň a vejce vaříme 1-2 minuty (aby žloutek zůstal tekutý). Stejným způsobem připravíme i zbylá tři vejce a ihned po uvaření je zchladíme ve studené vodě. Při podávání porce polévky posypeme petrželkou a doplníme plátky choriza a zastřeným vejcem. V naší kuchařce bylo kromě receptu Polévka z červených fazolí nalezeno ještě několik dalších receptů, které by vás mohly zajímat: tymiánová polévka, polévka z ústřic, staročeská chlebová polévka, zeleninová polévka s kapáním, hovězí polévka s játry, rychlá hovězí polévka z mletého masa, bramborová krémová polévka s treskou, pórková polévka s krupicí, třešňovo-višňová polévka, rajčatová polévka s bazalkou polévka z červených fazolí, recept, polévky |