KUCHAŘSKÉ RECEPTY

DALŠÍ KATEGORIE

Polévka z červených fazolí

Kategorie: polévky, uzeniny

Hodnocení receptu: 1 2 3 4 5
Na recept polévka z červených fazolí potřebujeme tyto suroviny:

   • 200 g červených fazolí
   • 4 vejce
   • 150 g klobásy chorizo
   • 1 mrkev
   • 1 kořenová petržel
   • 1 brambor
   • 1 cibule
   • 2,5 dcl smetany na vaření
   • 2 lžíce mleté sladké papriky
   • 6 lžic octa
   • 1 lžíce sádla
   • olej
   • 1 lžíce hladké mouky
   • 4 kuličky nového koření
   • 2 bobkové listy
   • sůl
   • mletý černý pepř
   • majoránka
   • petrželka
Recept polévka z červených fazolí připravíme takto:
Fazole propereme ve studené vodě, dáme do hrnce, zalijeme čistou vodou a necháme přes noc stát. Druhý den vodu slijeme, zalijeme další čistou vodou, přidáme bobkový list a nové koření a přikryté pokličkou vaříme doměkka. Mezitím v jiném hrnci rozehřejeme sádlo a osmahneme na něm oloupanou a nadrobno nakrájenou cibuli. Přidáme mouku a za stálého míchání připravíme cibulovou jíšku. Mrkev a petržel očistíme, brambor oloupeme a vše nakrájíme na kousky. Až jsou fazole téměř měkké, přidáme do hrnce jíšku, mletou papriku, nakrájenou zeleninu, pepř a majoránku a dovaříme. Až jsou fazole měkké, polévku osolíme, okyselíme 2 lžícemi octa, přilijeme smetanu, promícháme a necháme přejít varem. Chorizo nakrájíme na plátky a lehce orestujeme na troše oleje. V kastrolu přivedeme téměř k varu vodu se 4 lžícemi octa (voda se nesmí vařit). Vodu v hrnci roztočíme lžící nebo vařečkou. Jedno vejce rozklepeneme do naběračky, vložíme ho do středu víru a jakmile začne voda opět vřít, zmírníme oheň a vejce vaříme 1-2 minuty (aby žloutek zůstal tekutý). Stejným způsobem připravíme i zbylá tři vejce a ihned po uvaření je zchladíme ve studené vodě. Při podávání porce polévky posypeme petrželkou a doplníme plátky choriza a zastřeným vejcem.





polévka z červených fazolí, recept, polévky


©2024KucharkaRecepty.cz