![]() DALŠÍ KATEGORIE |
![]() • 1 kůže z kachního krku • 30 g cibule • 1 kachní játra • 1 houska • mléko • 1 vejce • sůl • pepř • nové koření • muškátový oříšek • majoránka • sádlo Recept plněný kachní krk připravíme takto:
Kůži z kachního krku umyjeme a na jednom konci zašijeme. Na sádle zpěníme nadrobno nakrájenou cibuli, přidáme na malé kostky nakrájená játra, chvíli podusíme a pak sundáme z ohně. K vychladnutým játrům přidáme v mléce namočenou a vymačkanou housku, osolíme, opepříme, přidáme nové koření, nastrouhaný muškátový oříšek, majoránku a vejce a řádně promícháme. Touto směsí krk naplníme, zašijeme a smažíme na sádle. Hotový a vychladlý krk nakrájíme šikmo na plátky. V naší kuchařce bylo kromě receptu Plněný kachní krk nalezeno ještě několik dalších receptů, které by vás mohly zajímat: konfitovaná kachní stehna, plněný vepřový řízek, plněný vánoční kapr, plněný kapr, pečená krkovička, plněný bramborák, boršč krkonošský, plněný telecí řízek, kachní guláš se zelím, bulharská kachní roláda plněný kachní krk, recept, hlavní jídla |