![]() DALŠÍ KATEGORIE |
![]() • 1 kůže z kachního krku • 30 g cibule • 1 kachní játra • 1 houska • mléko • 1 vejce • sůl • pepř • nové koření • muškátový oříšek • majoránka • sádlo Recept plněný kachní krk připravíme takto:
Kůži z kachního krku umyjeme a na jednom konci zašijeme. Na sádle zpěníme nadrobno nakrájenou cibuli, přidáme na malé kostky nakrájená játra, chvíli podusíme a pak sundáme z ohně. K vychladnutým játrům přidáme v mléce namočenou a vymačkanou housku, osolíme, opepříme, přidáme nové koření, nastrouhaný muškátový oříšek, majoránku a vejce a řádně promícháme. Touto směsí krk naplníme, zašijeme a smažíme na sádle. Hotový a vychladlý krk nakrájíme šikmo na plátky. V naší kuchařce bylo kromě receptu Plněný kachní krk nalezeno ještě několik dalších receptů, které by vás mohly zajímat: uzená krkovička v bramboráku, konfitovaná kachní stehna, japonská kachní játra, sýrový řízek plněný, šoulet s kachním stehnem, pstruh plněný tvarohem, plněný vepřový bůček, plněný kapr, pečená krkovička s rozmarýnem, zadělávané husí krky plněný kachní krk, recept, hlavní jídla |