![]() DALŠÍ KATEGORIE |
![]() • 1,5 kg žebírka • pepř • sůl • na náplň: 125 g sušených švestek bez pecek + 15 cl červeného vína + 0,5 kg nakyslých šťavnatých jablek + 50 g strouhanky + 1 lžíce cukru + kousek skořice + hřebíček + 2 lžičky solamylu Recept plněné vepřové žebro připravíme takto:
V masu vyřízneme kapsu. Švestky namočíme na půl hodiny ve víně. Jablka oloupeme a nakrájíme na plátky. Švestky necháme okapat, rozkrájíme na malé plátky a smícháme s kořením, cukrem, jablky a strouhankou. Maso zevnitř i z venku osolíme a opepříme. Kapsu naplníme nádivkou, ze které ponecháme asi 2 lžíce. Kapsu zašijeme. Na pekáči rozehřejeme tuk a maso ze všech stran opečeme. Přidáme zbytek nádivky, a přelijeme vínem ze švestek. Pečeme v přikrytém pekáči v horké troubě asi 2,5 hodiny. Poslední půl hodiny sundáme poklici a maso poléváme šťávou. Pečeni vyjmeme a uchováme v teple. Šťávu zředíme malým množstvím horké vody, v malém kastrůlku necháme přejít varem. Podáváme nakrájené na plátky a šťávu zvlášť, s červeným zelím a bramborovou kaší. V naší kuchařce bylo kromě receptu Plněné vepřové žebro nalezeno ještě několik dalších receptů, které by vás mohly zajímat: vepřové maso na smetaně, vepřové panenky s fazolkami na slanině, papriky plněné tvarohovým krémem, zapečené vepřové kotlety se sýrem a bramborami, vepřové kousky na zelenině se smetanou připravené v římském hrnci, vepřové kotlety po milánsku, masové kuličky plněné sýrem, vepřové závitky s cibulovou náplní, vepřové maso s kedlubnou, brambory plněné mletým hovězím plněné vepřové žebro, recept, hlavní jídla |