KUCHAŘSKÉ RECEPTY

DALŠÍ KATEGORIE

Pastýřský koláč jehněčí

Kategorie: hlavní jídla, skopové maso

Hodnocení receptu: 1 2 3 4 5
Na recept pastýřský koláč jehněčí potřebujeme tyto suroviny:

   • 800 g mletého jehněčího masa
   • 6 brambor
   • 1 cibule
   • 1 stroužek česneku
   • 2 mrkve
   • 2 rajčata
   • 1 malá plechovka hrášku
   • olej
   • mléko
   • 100 g tvrdého sýra
   • máslo
   • sůl
   • mletá červená paprika
   • pepř
   • sušený rozmarýn
   • sušené oregano
   • sušený tymián
Recept pastýřský koláč jehněčí připravíme takto:
Na oleji zpěníme nadrobno nakrájenou cibuli a česnek nakrájený na plátky. Potom přidáme maso a mícháme, dokud se nezatáhne. Posypeme mletou paprikou, osmahneme, přidáme nakrájenou mrkev a oloupaná a nakrájená rajčata, osolíme a přikryté dusíme. Později přidáme hrášek, bylinky a koření a dusíme doměkka. Brambory očistíme, nakrájíme a uvaříme. Pak slijeme vodu, přidáme horké mléko podle potřeby a kousek másla a vymícháme hladkou kaši. Do zapékací mísy navrstvíme maso, na to rovnoměrně rozetřeme bramborovou kaši, posypeme nastrouhaným sýrem a zapečeme v troubě asi 30 minut.





pastýřský koláč jehněčí, recept, hlavní jídla


©2024KucharkaRecepty.cz