KUCHAŘSKÉ RECEPTY DALŠÍ KATEGORIE |
Na recept jehněčí na rozmarýnu potřebujeme tyto suroviny: • 1/2 kg libového jehněčího masa • 4 lžíce rybízového džemu • 1 lžíce nasekaného rozmarýnu • 1 rozetřený stroužek česneku • 45 dkg vařených brambor • 45 dkg pórku • 1.5 dcl zeleninového vývaru • 4 lžičky žervé • sůl • pepř Recept jehněčí na rozmarýnu připravíme takto:
Maso potřeme džemem, rozmarýnem, česnekem, solí a pepřem a pečeme asi půl hodiny v silně rozehřáté troubě. Mezitím uvaříme brambory a pórek, vývar schováme. Brambory a pórek ušleháme na kaši a vmícháme do ní žervé. Na pánvi pět minut povaříme džem s vývarem. Upečené maso nakrájíme na plátky, přelijeme omáčkou a servírujeme s kaší a zeleninou vařenou v páře. V naší kuchařce bylo kromě receptu Jehněčí na rozmarýnu II nalezeno ještě několik dalších receptů, které by vás mohly zajímat: jehněčí ragú se žampiony, marinovaná jehněčí kýta, jehněčí na česneku s brambory a špenátem, jehněčí hřbet plněný meduňkou, pstruh na rozmarýnu, jehněčí kýta s mrkví a bramborami, sicilské dušené jehněčí se sýrem, jehněčí výpečky, jehněčí plátky buchlovské paní, jehněčí roláda se špenátovou náplní jehněčí na rozmarýnu ii, recept, hlavní jídla |