KUCHAŘSKÉ RECEPTY

DALŠÍ KATEGORIE

Jehněčí na rozmarýnu II

Kategorie: hlavní jídla, skopové maso

Hodnocení receptu: 1 2 3 4 5
Na recept jehněčí na rozmarýnu potřebujeme tyto suroviny:

   • 1/2 kg libového jehněčího masa
   • 4 lžíce rybízového džemu
   • 1 lžíce nasekaného rozmarýnu
   • 1 rozetřený stroužek česneku
   • 45 dkg vařených brambor
   • 45 dkg pórku
   • 1.5 dcl zeleninového vývaru
   • 4 lžičky žervé
   • sůl
   • pepř
Recept jehněčí na rozmarýnu připravíme takto:
Maso potřeme džemem, rozmarýnem, česnekem, solí a pepřem a pečeme asi půl hodiny v silně rozehřáté troubě. Mezitím uvaříme brambory a pórek, vývar schováme. Brambory a pórek ušleháme na kaši a vmícháme do ní žervé. Na pánvi pět minut povaříme džem s vývarem. Upečené maso nakrájíme na plátky, přelijeme omáčkou a servírujeme s kaší a zeleninou vařenou v páře.





jehněčí na rozmarýnu ii, recept, hlavní jídla


©2024KucharkaRecepty.cz