![]() DALŠÍ KATEGORIE |
![]() • 600 g filet z pangasia • 1 plechovka sterilovaných žampionových plátků • 250 ml smetany na vaření • 1 lžíce hořčice • 1 lžíce hladké mouky • olej • sůl • koření na ryby • mletý pepř • citronová šťáva Recept pangasius v žampionech připravíme takto:
Filety z obou stran osolíme, pokapeme citronovou šťávou a necháme 60 minut odležet. Žampiony scedíme. Na pánvi rozpálíme malé množství oleje, filety posypeme kořením na ryby a z obou stran na pánvi opečeme dozlatova. Pak přendáme na talíř a uchováme v teple. Do výpeku na pánvi nasypeme žampiony, krátce osmahneme, zaprášíme moukou, dobře rozmícháme a chvíli společně restujeme. Pak zalijeme půllitrem vody, rozmícháme a chvíli povaříme (je-li omáčka moc hustá, zředíme vodou). Pak přilijeme smetanu, přidáme hořčici, osolíme, opepříme, promícháme a zase povaříme. Nakonec podle potřeby dochutíme solí a citronovou šťávou. Podáváme s rýží nebo těstovinami. V naší kuchařce bylo kromě receptu Pangasius v žampionech nalezeno ještě několik dalších receptů, které by vás mohly zajímat: smažený pangasius, pangasius po pytlácku, pangasius s mozzarellou, pangasius na zázvoru, pangasius, vepřová plec na žampionech a smetaně, husí stehna na žampionech, zajíc na žampionech, hovězí maso na žampionech, pikantní guláš na žampionech pangasius v žampionech, recept, hlavní jídla |