KUCHAŘSKÉ RECEPTY

DALŠÍ KATEGORIE

Pangasius v žampionech

Kategorie: hlavní jídla, ryby a vodní potvory

Hodnocení receptu: 1 2 3 4 5
Na recept pangasius v žampionech potřebujeme tyto suroviny:

   • 600 g filet z pangasia
   • 1 plechovka sterilovaných žampionových plátků
   • 250 ml smetany na vaření
   • 1 lžíce hořčice
   • 1 lžíce hladké mouky
   • olej
   • sůl
   • koření na ryby
   • mletý pepř
   • citronová šťáva
Recept pangasius v žampionech připravíme takto:
Filety z obou stran osolíme, pokapeme citronovou šťávou a necháme 60 minut odležet. Žampiony scedíme. Na pánvi rozpálíme malé množství oleje, filety posypeme kořením na ryby a z obou stran na pánvi opečeme dozlatova. Pak přendáme na talíř a uchováme v teple. Do výpeku na pánvi nasypeme žampiony, krátce osmahneme, zaprášíme moukou, dobře rozmícháme a chvíli společně restujeme. Pak zalijeme půllitrem vody, rozmícháme a chvíli povaříme (je-li omáčka moc hustá, zředíme vodou). Pak přilijeme smetanu, přidáme hořčici, osolíme, opepříme, promícháme a zase povaříme. Nakonec podle potřeby dochutíme solí a citronovou šťávou. Podáváme s rýží nebo těstovinami.





pangasius v žampionech, recept, hlavní jídla


©2024KucharkaRecepty.cz