![]() DALŠÍ KATEGORIE |
![]() • 1 kg jeleního hřbetu • 120 g uzené slaniny • 2 větší cibule • 4 stroužky česneku • 125 g másla • sůl • drcený černý pepř • 4 kuličky jalovce Recept myslivecká roláda ze jeleního masa připravíme takto:
Maso vykostíme, odblaníme, umyjeme, rozřežeme na plát, který posypeme roztlučeným jalovcem a na několik hodin uložíme v chladu. Pak maso naklepeme, opepříme, osolíme, potřeme prolisovaným česnekem, posypeme na plátky nakrájenou cibulí, obložíme plátky slaniny, stočíme a svážeme nití. Na rozehřátém másle dusíme přikryté asi 40 minut - občas maso otočíme. Podáváme s dušenou zeleninou a houskovými knedlíky. V naší kuchařce bylo kromě receptu Myslivecká roláda ze jeleního masa nalezeno ještě několik dalších receptů, které by vás mohly zajímat: šarišská roláda, roláda z telecího masa, rizoto z kuřecího masa s houbami, líná bába z kuřecího masa, zbojnická hovězí roláda, sekaná roláda na karlovarský způsob, chop-suey z vepřového masa, záhorák z vepřového masa, kung-pao z beraního masa, krůtí roláda s bylinkami myslivecká roláda ze jeleního masa, recept, hlavní jídla |