![]() DALŠÍ KATEGORIE |
![]() • 1 mořský jazyk • 250 ml octa • 150 ml mléka • 100 g másla • sůl • citron • zelená petrželka Recept mořský jazyk na másle připravíme takto:
Mořský jazyk vložíme na dvě hodiny do osolené vody s octem. Pak mu uřízneme hlavu, stáhneme kůži, vykucháme, vypereme v mléce a osolíme. V pekáči rozehřejeme 50 g másla, na dno dáme špejle, na ně položíme jazyk a pečeme v rozpálené troubě deset až patnáct minut. Podáváme s citronem, posypaný petrželkou a politý zbylým máslem. V naší kuchařce bylo kromě receptu Mořský jazyk na másle nalezeno ještě několik dalších receptů, které by vás mohly zajímat: smažený vepřový jazyk, staročeský hovězí jazyk, pstruh na másle a víně, maréna na másle, brokolice s máslem, pečené kuře na másle s kmínem, mořský okoun s koprovou omáčkou, mořský jazyk na pomerančích, středomořský guláš, rizoto s mořskými plody mořský jazyk na másle, recept, hlavní jídla |