KUCHAŘSKÉ RECEPTY DALŠÍ KATEGORIE |
Na recept mexické hovězí fajitas potřebujeme tyto suroviny: • 600 g hovězí roštěné • 2 cibule • 3 kapie • 250 g vařených červených fazolí • 200 g zrn sladké kukuřice • 200 g mexické jemně pálivé salsy • zakysaná smetana • 4 ks pšeničných tortill • 500 g karotky • 1 palička česneku • olivový olej • mořská sůl • koření fajitas • 2 limetky Recept mexické hovězí fajitas připravíme takto:
Hovězí maso odblaníme, nakrájíme na nudličky a necháme marinovat s kořením a třemi lžícemi olivového oleje nejlépe přes noc. Okapané fazole, salsu, půl lžičky soli a šťávu z poloviny limety rozmixujeme tak, aby z fazolí a zeleniny zbyly ještě nějaké viditelné kousky. Cibuli a kapie nakrájíme na hrubé nudle, téměř všechen česnek (kromě 3 stroužků na salát) nakrájíme na plátky. Salát připravíme tak, že smícháme jemně strouhanou karotku se dvěma lžícemi panenského olivového oleje, šťávou z jedné limety a třemi stroužky česneku, rozetřenými s mořskou solí a necháme v chladu pár minut rozležet. Do velké rozpálené nádoby se silným dnem vložíme naložené maso a na prudkém ohni za občasného míchání opékáme. Po několika minutách přihodíme nakrájenou cibuli, kapii a česnek, krátce opečeme, zalijeme rozmixovanou omáčkou z fazolí a salsy, přidáme kukuřici a prohřejeme. Při podávání na nahřátý talíř položíme tortillu, naplníme připravenou masovou směsí, přelijeme zakysanou smetanou, přeložíme a uprostřed spíchneme párátkem. Na talíř přidáme vychlazený salát a podáváme s polosuchým vínem nebo světlým pivem. V naší kuchařce bylo kromě receptu Mexické hovězí fajitas nalezeno ještě několik dalších receptů, které by vás mohly zajímat: hovězí špízky s paprikou a červeným zelím, hovězí pečené na pivě, hovězí po námořnicku, hovězí roštěnka s citrónem a zeleninou, zaklepávané hovězí řízky, hovězí rožeň po indiánsku, hovězí čína, hovězí bok na medu, hovězí teriyaki, hovězí žebra po texasku mexické hovězí fajitas, recept, speciality |