KUCHAŘSKÉ RECEPTY

DALŠÍ KATEGORIE

Mexické hovězí fajitas

Kategorie: speciality, hovězí maso

Hodnocení receptu: 1 2 3 4 5
Na recept mexické hovězí fajitas potřebujeme tyto suroviny:

   • 600 g hovězí roštěné
   • 2 cibule
   • 3 kapie
   • 250 g vařených červených fazolí
   • 200 g zrn sladké kukuřice
   • 200 g mexické jemně pálivé salsy
   • zakysaná smetana
   • 4 ks pšeničných tortill
   • 500 g karotky
   • 1 palička česneku
   • olivový olej
   • mořská sůl
   • koření fajitas
   • 2 limetky
Recept mexické hovězí fajitas připravíme takto:
Hovězí maso odblaníme, nakrájíme na nudličky a necháme marinovat s kořením a třemi lžícemi olivového oleje nejlépe přes noc. Okapané fazole, salsu, půl lžičky soli a šťávu z poloviny limety rozmixujeme tak, aby z fazolí a zeleniny zbyly ještě nějaké viditelné kousky. Cibuli a kapie nakrájíme na hrubé nudle, téměř všechen česnek (kromě 3 stroužků na salát) nakrájíme na plátky. Salát připravíme tak, že smícháme jemně strouhanou karotku se dvěma lžícemi panenského olivového oleje, šťávou z jedné limety a třemi stroužky česneku, rozetřenými s mořskou solí a necháme v chladu pár minut rozležet. Do velké rozpálené nádoby se silným dnem vložíme naložené maso a na prudkém ohni za občasného míchání opékáme. Po několika minutách přihodíme nakrájenou cibuli, kapii a česnek, krátce opečeme, zalijeme rozmixovanou omáčkou z fazolí a salsy, přidáme kukuřici a prohřejeme. Při podávání na nahřátý talíř položíme tortillu, naplníme připravenou masovou směsí, přelijeme zakysanou smetanou, přeložíme a uprostřed spíchneme párátkem. Na talíř přidáme vychlazený salát a podáváme s polosuchým vínem nebo světlým pivem.





mexické hovězí fajitas, recept, speciality


©2024KucharkaRecepty.cz