![]() |
![]() • 4 hovězí řízky z kýty • 4 větší brambory • 2 větší cibule • hladká mouka • 40 g oleje • sůl • mletý černý pepř • 2 dcl černého vína Recept hovězí po námořnicku připravíme takto:
Maso osolíme, naklepeme a poprášíime moukou. V kastrólu rozehřejeme olej a řízky opečeme po obou stranách. Potom je vyndáme a uchováme v teple. Na oleji po opečení masa osmahneme na kroužky nakrájenou cibuli. Brambory očistíme, umyjeme a nakrájíme na plátky. Do kastrólu dáme část cibule, přidáme opečené maso, opepříme, na maso dáme trochu cibule a vrstvu osolených brambor smíchaných s cibulí a ještě osolíme. Dusíme do mäkka a podle potřeby podléváme vínem. V naší kuchařce bylo kromě receptu Hovězí po námořnicku nalezeno ještě několik dalších receptů, které by vás mohly zajímat: Azu po tatarsku z hovězího masa Hovězí bok na medu Hovězí čína Hovězí líčka Hovězí maso na kari Hovězí maso na víně Hovězí na pivu Hovězí pečené na pivě Hovězí roštěnka s citrónem a zeleninou Hovězí rožeň po indiánsku Hovězí steak s koňakovou omáčkou Hovězí steaky s houbovou omáčkou Hovězí špízky s paprikou a červeným zelím Hovězí teriyaki Hovězí žebra po texasku Japonské hovězí kari Mexické hovězí fajitas Špagety s pikantním hovězím masem Zaklepávané hovězí řízky hovězí po námořnicku, recept, speciality |
|