KUCHAŘSKÉ RECEPTY DALŠÍ KATEGORIE |
Na recept hovězí po námořnicku potřebujeme tyto suroviny: • 4 hovězí řízky z kýty • 4 větší brambory • 2 větší cibule • hladká mouka • 40 g oleje • sůl • mletý černý pepř • 2 dcl černého vína Recept hovězí po námořnicku připravíme takto:
Maso osolíme, naklepeme a poprášíime moukou. V kastrólu rozehřejeme olej a řízky opečeme po obou stranách. Potom je vyndáme a uchováme v teple. Na oleji po opečení masa osmahneme na kroužky nakrájenou cibuli. Brambory očistíme, umyjeme a nakrájíme na plátky. Do kastrólu dáme část cibule, přidáme opečené maso, opepříme, na maso dáme trochu cibule a vrstvu osolených brambor smíchaných s cibulí a ještě osolíme. Dusíme do mäkka a podle potřeby podléváme vínem. V naší kuchařce bylo kromě receptu Hovězí po námořnicku nalezeno ještě několik dalších receptů, které by vás mohly zajímat: hovězí líčka, hovězí na pivu, zaklepávané hovězí řízky, hovězí bok na medu, mexické hovězí fajitas, hovězí špízky s paprikou a červeným zelím, hovězí rožeň po indiánsku, hovězí roštěnka s citrónem a zeleninou, japonské hovězí kari, hovězí maso na kari hovězí po námořnicku, recept, speciality |