KUCHAŘSKÉ RECEPTY

DALŠÍ KATEGORIE

Hovězí pečené na pivě

Kategorie: speciality, hovězí maso

Hodnocení receptu: 1 2 3 4 5
Na recept hovězí pečené na pivě potřebujeme tyto suroviny:

   • 500 g zadního hovězího masa
   • 100 g paprikové klobásy
   • 100 g libové slaniny
   • 1 velká cibule
   • 125 ml piva (10°)
   • petrželka
   • kopr
   • sůl
   • drcený pepř
   • mletý zázvor
   • hladká mouka
Recept hovězí pečené na pivě připravíme takto:
Maso protkneme paprikovou klobásou, dáme do kastrolu, přidáme snítku petržele a kopru, zalijeme pivem a necháme 4-5 hodin marinovat. Libovou slaninu spolu s cibulí lehce osmahneme, pak přidáme marinované maso i s nálevem, osolíme, okořeníme pepřem a zázvorem a pod pokličkou zvolna dusíme doměkka. Měkké maso vyjmeme, štávu lehce zahustíme moukou, zasmahneme, zalijeme, povaříme a důkladně přecedíme. Podáváme s houskovými knedlíky.





hovězí pečené na pivě, recept, speciality


©2024KucharkaRecepty.cz