KUCHAŘSKÉ RECEPTY DALŠÍ KATEGORIE |
Na recept hovězí pečené na pivě potřebujeme tyto suroviny: • 500 g zadního hovězího masa • 100 g paprikové klobásy • 100 g libové slaniny • 1 velká cibule • 125 ml piva (10°) • petrželka • kopr • sůl • drcený pepř • mletý zázvor • hladká mouka Recept hovězí pečené na pivě připravíme takto:
Maso protkneme paprikovou klobásou, dáme do kastrolu, přidáme snítku petržele a kopru, zalijeme pivem a necháme 4-5 hodin marinovat. Libovou slaninu spolu s cibulí lehce osmahneme, pak přidáme marinované maso i s nálevem, osolíme, okořeníme pepřem a zázvorem a pod pokličkou zvolna dusíme doměkka. Měkké maso vyjmeme, štávu lehce zahustíme moukou, zasmahneme, zalijeme, povaříme a důkladně přecedíme. Podáváme s houskovými knedlíky. V naší kuchařce bylo kromě receptu Hovězí pečené na pivě nalezeno ještě několik dalších receptů, které by vás mohly zajímat: hovězí čína, brambory pečené v bůčku, pečené sluky, hovězí maso na kari, hovězí po námořnicku, krevetí pečené rolky, hovězí steak s koňakovou omáčkou, hovězí žebra po texasku, špekáčky (buřty) na pivě, hovězí špízky s paprikou a červeným zelím hovězí pečené na pivě, recept, speciality |