![]() DALŠÍ KATEGORIE |
![]() • 1,5 kg hovězích žeber rozseknutých příčně napůl • 2 lžíce oleje • čtvrt hrnku mouky • 1 cibule • 1 lžička soli • čtvrt lžičky mletého pepře • čtvrt lžičky sušeného oregana • půl lžičky sušeného tymiánu • čtvrt šálku vařící vody • 1 šálek chilli omáčky • čtvrt šálku kyselých okurek nakrájených nadrobno Recept hovězí žebra po texasku připravíme takto:
Z hovězích žeber okrájíme přebytečný lůj a tuk, opláchneme je a dobře osušíme. Ve velkém kastrole rozehřejeme olej na středně silném ohni, žebra z obou stran poprášíme moukou a opečeme je v oleji dohněda. Pak je vyndáme a položíme na prkénko. Odlijeme všechen tuk z kastrolu až na jednu lžíci. Vhodíme nadrobno nakrájenou cibuli, osmahneme dočervena, přidáme sůl a ostatní koření, zalijeme vodou, zmírníme oheň a přidáme chilli omáčku, okurky a opečená žebra. Kastrol přikryjeme a necháme na mírném ohni 10 minut. Potom dáme žebra péct do horké trouby v uzavřeném kastrolu, až změknou (asi 1 hodinu). Hotová žebra ihned podáváme. V naší kuchařce bylo kromě receptu Hovězí žebra po texasku nalezeno ještě několik dalších receptů, které by vás mohly zajímat: hovězí steaky s houbovou omáčkou, hovězí teriyaki, hovězí líčka, japonské hovězí kari, špagety s pikantním hovězím masem, hovězí roštěnka s citrónem a zeleninou, hovězí pečené na pivě, hovězí maso na víně, hovězí čína, hovězí bok na medu hovězí žebra po texasku, recept, speciality |