KUCHAŘSKÉ RECEPTY

DALŠÍ KATEGORIE

Masový vývar s houbami a škvarkovými rohlíčky

Kategorie: polévky, drůbeží maso

Hodnocení receptu: 1 2 3 4 5
Na recept masový vývar s houbami a škvarkovými rohlíčky potřebujeme tyto suroviny:

   • 250 g kuřecího masa
   • 250 g předního hovězího masa
   • 20 g sušených hub
   • l lžička oleje
   • l lžička sojové omáčky
   • pažitka
   • petrželka
   • sůl
   • na rohlíčky: 10 g droždí + 2 lžíce mléka + půl lžičky cukru + 100 g mletých škvarků + 175 g polohrubé mouky + l vejce l žloutek na potření + sůl + cukr + l lžíce rumu
Recept masový vývar s houbami a škvarkovými rohlíčky připravíme takto:
Na oleji osmahneme oboje maso, osolíme, přidáme sójovou omáčku, zalijeme asi 2 litry vody, přidáme houby a vaříme, pokud maso nezměkne. Pak maso vyndáme, hovězí maso nakrájíme nadrobno, kuřecí opereme, také nakrájíme a vrátíme zpět do vývaru. Z mléka, droždí a cukru připravíme kvásek a necháme vzejít. Potom přidáme vejce, mouku, sůl, škvarky, vypracujeme těsto a necháme asi 45 minut vykynout. Vyválíme a vykrajujeme trojúhelníky, srolujeme do tvaru malých rohlíčků a necháme 15 minut kynout. Pak je potřeme žloutkem a posypeme kmínem a pečeme v předehřáté troubě. Vývar dochutíme solí, přidáme nasekanou pažitku a petrželku a podáváme se škvarkovými rohlíčky.





masový vývar s houbami a škvarkovými rohlíčky, recept, polévky


©2024KucharkaRecepty.cz