![]() DALŠÍ KATEGORIE |
![]() • 2 delší tenké baklažány • 1 kg rajčat • 1 velká cibule • 1 stroužek česneku • 1 lžička sušeného tymiánu • 8 lžic olivového oleje • sůl • mletý černý pepř • špetka cukru Recept pečené baklažány připravíme takto:
Baklažány umyjeme, osušíme, odřízneme stopky, dužinu nakrájíme na kostky a osmahneme na mírném ohni v polovině množství oleje. Mezitím oloupeme rajčata a nakrájame na kostky. Cibuli i česnek nakrájíme a zlehka osmahneme zvlášť na zbytku oleje, přidáme rajčata a tymián a pod pokličkou dusíme asi 10 minut. Potom na prudkém ohni povaříme až do zhoustnutí omáčky. Přidáme opečené baklažány, dochutíme solí, pepřem a cukrem. Podáváme s celozrnným chlebem nebo chlebovými plackami. V naší kuchařce bylo kromě receptu Pečené baklažány nalezeno ještě několik dalších receptů, které by vás mohly zajímat: zapečené filé v bylinkové omáčce se zeleninou, plněné zapečené klobásy, zapečené brambory se smetanou, pečené kuře na másle s kmínem, zapečené skopové maso se zeleninou, baklažány s jogurtem, pečené brambory s tvarohem, zapečené těstoviny s mletým masem, pečené česnekové brambory v římském hrnci, pečené uzené kuře pečené baklažány, recept, hlavní jídla |