![]() DALŠÍ KATEGORIE |
![]() • 800 g krkovice vcelku bez kosti • 200 g slaniny • 500 g kysaného zelí • 100 ml piva • 100 ml oleje • 8 lžic hořčice • 1 palička česneku • sůl • pepř • mletý kmín Recept krkovice plněná kysaným zelím připravíme takto:
Krkovici nakrájíme na dvoucentimetrové plátky, prokrojíme do nich kapsu a zlehka naklepeme. Kapsu zevnitř potřeme hořčicí (na 1 porci 1 lžíci), plníme plátkem slaniny a odkapaným kysaným zelím, ochutíme drceným kmínem, který vpracujeme do masa, pěkně stáhneme a osolíme a opepříme. Rozdrcený nebo najemno nasekaný česnek smícháme se zbytkem hořčice, pivem a olejem, vše dobře rozmícháme a do této marinády vložíme maso a necháme odležet 12 hodin. Pečeme na grilu nebo v troubě. V naší kuchařce bylo kromě receptu Krkovice plněná kysaným zelím nalezeno ještě několik dalších receptů, které by vás mohly zajímat: klobásníky s kysaným zelím, vepřový guláš se zelím a rajčaty, kotlety se zelím, zapečený salám se zelím, brambory se zelím a smetanou, paprika plněná sýrem, bramborové pirohy se zelím, bramborové šišky s kysaným zelím, krůtí kapsa plněná houbovou rýží, plněná krocaní prsíčka krkovice plněná kysaným zelím, recept, hlavní jídla |