KUCHAŘSKÉ RECEPTY

DALŠÍ KATEGORIE

Krkovice plněná kysaným zelím

Kategorie: hlavní jídla, vepřové maso

Hodnocení receptu: 1 2 3 4 5
Na recept krkovice plněná kysaným zelím potřebujeme tyto suroviny:

   • 800 g krkovice vcelku bez kosti
   • 200 g slaniny
   • 500 g kysaného zelí
   • 100 ml piva
   • 100 ml oleje
   • 8 lžic hořčice
   • 1 palička česneku
   • sůl
   • pepř
   • mletý kmín
Recept krkovice plněná kysaným zelím připravíme takto:
Krkovici nakrájíme na dvoucentimetrové plátky, prokrojíme do nich kapsu a zlehka naklepeme. Kapsu zevnitř potřeme hořčicí (na 1 porci 1 lžíci), plníme plátkem slaniny a odkapaným kysaným zelím, ochutíme drceným kmínem, který vpracujeme do masa, pěkně stáhneme a osolíme a opepříme. Rozdrcený nebo najemno nasekaný česnek smícháme se zbytkem hořčice, pivem a olejem, vše dobře rozmícháme a do této marinády vložíme maso a necháme odležet 12 hodin. Pečeme na grilu nebo v troubě.





krkovice plněná kysaným zelím, recept, hlavní jídla


©2025KucharkaRecepty.cz