KUCHAŘSKÉ RECEPTY

DALŠÍ KATEGORIE

Klobásníky s kysaným zelím

Kategorie: hlavní jídla, vepřové maso

Hodnocení receptu: 1 2 3 4 5
Na recept klobásníky s kysaným zelím potřebujeme tyto suroviny:

   • 4 větší pikantní klobásy
   • 500 g hladké mouky
   • 20 g droždí
   • 2 žloutky
   • mléko
   • 3 lžíce oleje
   • 3 lžíce piva
   • sůl
   • sádlo
Recept klobásníky s kysaným zelím připravíme takto:
Ve větší míse smícháme hladkou mouku se solí, olejem, pivem a kváskem z droždí a mléka a vypracujeme vláčně těsto, které necháme dobře vykynout. Pak těsto rozválíme na pomoučeném vále a doprostřed vložíme pikantní klobásky. Zavineme stejným způsobem jako klasický závin, dáme na plech vyložený pečícím papírem a pečeme ve středně vyhřáté troubě dozlatova. Během pečení klobásníky potíráme sádlem. Po upečení necháme vychladnout a nakrájíme na porce. Podáváme s kysaným zelím.





klobásníky s kysaným zelím, recept, hlavní jídla


©2024KucharkaRecepty.cz