![]() DALŠÍ KATEGORIE |
![]() • 1 kg brambor vařených ve slupce • 100 g vepřových škvarků • 1 vejce • 150 g hrubé mouky • 100 g krupice • 5 stroužků česneku • sůl • hladká mouka na vyválení • na náplň: 500 g kysaného zelí + 50 g škvarků + 1 vejce + olej na smažení Recept bramborové pirohy se zelím připravíme takto:
Brambory oloupeme, nastrouháme najemno, přidáme vejce, krupici, mouku, sůl, nasekané škvarky a rozetřený česnek a vypracujeme těsto. Hotové těsto rozválíme na plát asi 5 mm silný a krájíme z něj čtverce. Na ty klademe zbytek škvarků a vymačkané a nakrájené kysané zelí. Okraje čtverců potíráme rozkvedlaným vejcem, skládáme do trojúhelníků, přičemž okraje dobře přitlačíme a smažíme v rozpáleném oleji. Podáváme se zakysanou smetanou. V naší kuchařce bylo kromě receptu Bramborové pirohy se zelím nalezeno ještě několik dalších receptů, které by vás mohly zajímat: vepřový guláš s kysaným zelím, chlupaté knedlíky se škvarky a červeným zelím, bramborové knedlíky s tvarohem, bramborové knedlíky se švestkami, bramborové klobásy, bramborové placky se zelným salátem, bramborové noky s omáčkou ze sýra, bramborové šišky s kysaným zelím, německé bramborové ragú, bramborové kotlety se šunkou bramborové pirohy se zelím, recept, hlavní jídla |