KUCHAŘSKÉ RECEPTY DALŠÍ KATEGORIE |
Na recept bramborové pirohy se zelím potřebujeme tyto suroviny: • 1 kg brambor vařených ve slupce • 100 g vepřových škvarků • 1 vejce • 150 g hrubé mouky • 100 g krupice • 5 stroužků česneku • sůl • hladká mouka na vyválení • na náplň: 500 g kysaného zelí + 50 g škvarků + 1 vejce + olej na smažení Recept bramborové pirohy se zelím připravíme takto:
Brambory oloupeme, nastrouháme najemno, přidáme vejce, krupici, mouku, sůl, nasekané škvarky a rozetřený česnek a vypracujeme těsto. Hotové těsto rozválíme na plát asi 5 mm silný a krájíme z něj čtverce. Na ty klademe zbytek škvarků a vymačkané a nakrájené kysané zelí. Okraje čtverců potíráme rozkvedlaným vejcem, skládáme do trojúhelníků, přičemž okraje dobře přitlačíme a smažíme v rozpáleném oleji. Podáváme se zakysanou smetanou. V naší kuchařce bylo kromě receptu Bramborové pirohy se zelím nalezeno ještě několik dalších receptů, které by vás mohly zajímat: bramborové knedlíky s tvarohem, salašské bryndzové pirohy, bramborové noky s cibulí a slaninou, vepřový guláš se zelím a rajčaty, kotlety v bramborovém těstě, kynuté bramborové vdolky se sýrem, bramborové špecle s vepřovým masem, bramborové placky se škvarkama, bramborové špecle s kuřecím masem, bramborové šišky s mákem bramborové pirohy se zelím, recept, hlavní jídla |