KUCHAŘSKÉ RECEPTY

DALŠÍ KATEGORIE

Krémová rajská omáčka

Kategorie: hlavní jídla, hovězí maso

Hodnocení receptu: 1 2 3 4 5
Na recept krémová rajská omáčka potřebujeme tyto suroviny:

   • 1 kg hovězí maso
   • tymián
   • cukr
   • 8 kuliček celého černého pepře
   • 2 bobkové listy
   • sůl
   • hladká mouka
   • 2 cibule
   • hořčičné semínko
   • masox
   • olej
   • 4x malý rajský protlak
   • 8 kuliček nového koření
   • 40 g másla
Recept krémová rajská omáčka připravíme takto:
Hovězí maso omyjeme, společně s kostkou masoxu dáme do tlakového hrnce a něco málo přes hodinu ho vaříme doměkka. Cibuli oloupeme, pokrájíme na malé kostičky a na oleji restujeme dotmava (dáváme pozor, abychom ji nespálili). Když je cibule hnědá, přidáme protlaky s kořením a asi 5 minut za neustálého míchání vaříme. Takto připravený základ zalijeme vývarem z uvařeného masa. Vedle si z másla a mouky připravíme tmavou jíšku, kterou vmícháme do omáčky. Necháme asi 15 minut povařit a přes jemné síto přecedíme. Krémovou rajskou omáčku podle chuti osladíme, osolíme a můžeme podávat. Vynikající je s houskovým knedlíkem.


V naší kuchařce bylo kromě receptu Krémová rajská omáčka nalezeno ještě několik dalších receptů, které by vás mohly zajímat:

rajská omáčka, smetanová omáčka, dýňová omáčka, ořechová omáčka, jemná cibulová omáčka, brusinková omáčka, ďábelská omáčka, vídeňská pažitková omáčka, houbová omáčka se smetanou, holandská omáčka iii



krémová rajská omáčka, recept, hlavní jídla


©2024KucharkaRecepty.cz