KUCHAŘSKÉ RECEPTY DALŠÍ KATEGORIE |
Na recept koprová omáčka s hovězím masem potřebujeme tyto suroviny: • 400 g hovězího předního masa • 100 g hladké mouky • 1 l plnotučného mléka • 50 g másla • sůl • 3 kuličky nového koření • 3 kuličky pepře • 50 g čerstvého kopru • 2 lžíce cukru Recept koprová omáčka s hovězím masem připravíme takto:
Maso vložíme do tlakového hrnce do vroucí vody spolu s kořením, osolíme, uzavřeme a vaříme asi 30 minut, dokud maso nezměkne. Z másla a mouky připravíme světlou jíšku, zalijeme ji mlékem, dobře prošleháme a za stálého míchání povaříme asi 20 minut. Pak přidáme sůl, cukr, citronovou šťávu a nasekaný kopr. Uvařené maso nakrájíme na plátky. Hovězí maso s koprovou omáčkou podáváme nejlépe s houskovými knedlíky. V naší kuchařce bylo kromě receptu Koprová omáčka s hovězím masem nalezeno ještě několik dalších receptů, které by vás mohly zajímat: švestková omáčka, rajská omáčka s hovězím masem, holandská omáčka ii, palačinky s mletým masem v trojobalu, špenát s těstovinami a uzeným masem, játrová omáčka, špecle s kysaným zelím a uzeným masem, řecká omáčka, bramborové pirohy s uzeným masem, bramborové špecle s kuřecím masem koprová omáčka s hovězím masem, recept, hlavní jídla |