KUCHAŘSKÉ RECEPTY

DALŠÍ KATEGORIE

Polská omáčka

Kategorie: hlavní jídla, zeleninová a bezmasá jídla

Hodnocení receptu: 1 2 3 4 5
Na recept polská omáčka potřebujeme tyto suroviny:

   • 30 g cibule
   • 30 g másla
   • 30 g mouky
   • 3,75 dcl vývaru
   • 1,25 dcl přírodního vína
   • citrónová kůra
   • 20 g mandlí
   • 20 g rozinek
   • 10 g cukru
   • sůl
   • 1 lžíce rybízové zavařeniny
Recept polská omáčka připravíme takto:
Na másle zpěníme nadrobno nakrájenou cibuli, přidáme mouku a osmahneme do růžova. Přilijeme vývar a vaříme asi 15 minut. Omáčku propasírujeme, přidáme citrónovou kůru, rozinky, na proužky nakrájené mandle, na karamel upražený rozvařený cukr, sůl, víno a zavařeninu a vše spolu krátce povaříme.





polská omáčka, recept, hlavní jídla


©2024KucharkaRecepty.cz