![]() DALŠÍ KATEGORIE |
![]() • 30 g cibule • 30 g másla • 30 g mouky • 3,75 dcl vývaru • 1,25 dcl přírodního vína • citrónová kůra • 20 g mandlí • 20 g rozinek • 10 g cukru • sůl • 1 lžíce rybízové zavařeniny Recept polská omáčka připravíme takto:
Na másle zpěníme nadrobno nakrájenou cibuli, přidáme mouku a osmahneme do růžova. Přilijeme vývar a vaříme asi 15 minut. Omáčku propasírujeme, přidáme citrónovou kůru, rozinky, na proužky nakrájené mandle, na karamel upražený rozvařený cukr, sůl, víno a zavařeninu a vše spolu krátce povaříme. V naší kuchařce bylo kromě receptu Polská omáčka nalezeno ještě několik dalších receptů, které by vás mohly zajímat: švestková omáčka iii, švestková omáčka ii, jemná cibulová omáčka, sýrová omáčka, koprová omáčka s vejcem, vídeňská pažitková omáčka, maková omáčka, vaječná omáčka, rajčatová omáčka se sójovou smetanou, boloňská omáčka polská omáčka, recept, hlavní jídla |