![]() DALŠÍ KATEGORIE |
![]() • 0,5 kg křemenáčů • 3 rajčata • 4 cibule • 1 stroužek česneku • 3 lžíce rostlinného oleje • 20 g másla • 125 g šunky • čerstvě mletý černý pepř • pár listů salátu Recept křemenáče na francouzský způsob připravíme takto:
Očištěné houby nakrájíme na tenké plátky. Rajčata spaříme vroucí vodou, oloupeme, zbavíme semen a nasekáme na malé kostičky. Cibuli oloupeme, nakrájíme nadrobno, česnek oloupeme a prolisujeme. Na pánvi zpěníme máslo s olejem, na něm 3 minuty podusíme houby, přidáme cibuli a česnek a podusíme dalších deset minut. Šunku nakrájíme nadrobno a osmahneme. Pak přidáme rajčata, dobře prohřejeme a dochutíme solí a pepřem. Nakonec přidáme houby a dobře promícháme. Při podávání dáme na talíř omyté listy salátu a na ně dáme houbovou směs. V naší kuchařce bylo kromě receptu Křemenáče na francouzský způsob nalezeno ještě několik dalších receptů, které by vás mohly zajímat: vepřové maso na ďábelský způsob, vepřová játra na pikantní způsob, zapečené špagety na asijský způsob, pštrosí maso na kantonský způsob, drůbeží játra na pikantní způsob, makarony na neapolský způsob, sekaná roláda na karlovarský způsob, krocan na královský způsob, kuřecí játra na benátský způsob, sikulský guláš na vojvodinský způsob křemenáče na francouzský způsob, recept, hlavní jídla |