![]() DALŠÍ KATEGORIE |
![]() • 1 menší králík • 3 lžíje dijonské hořčice • 3 lžíce olivového oleje • sůl • pepř • 2 lžíce oleje na opečení Recept králík na dijonské hořčici připravíme takto:
Králíka očistíme a naporcujeme. V hlubší misce ušleháme hořčici s olivovým olejem, solí a mletým pepřem. Touto marinádou potřeme porce králičího masa a necháme v chladnu odležet alespoň 2 hodiny, ale nejlépe přes noc. Králičí porce opečeme po všech stranách na rozpáleném oleji, přilijeme zbytek marinády a trošku horké vody, vložíme do trouby a pečeme, až maso změkne (45-60 minut). Podle potřeby maso podléváme a občas potřeme výpekem. V naší kuchařce bylo kromě receptu Králík na dijonské hořčici nalezeno ještě několik dalších receptů, které by vás mohly zajímat: králičí maso na hořčici, králík se slaninou, králík pečený s nádivkou, pečený králík na petrželce, králík po cikánsku, pikantní králík, králík na česneku, králík po toskánsku, králík v červeném zelí, králík s ančovičkami a sušenými rajčaty králík na dijonské hořčici, recept, hlavní jídla |