KUCHAŘSKÉ RECEPTY

DALŠÍ KATEGORIE

Králík na dijonské hořčici

Kategorie: hlavní jídla, králičí maso

Hodnocení receptu: 1 2 3 4 5
Na recept králík na dijonské hořčici potřebujeme tyto suroviny:

   • 1 menší králík
   • 3 lžíje dijonské hořčice
   • 3 lžíce olivového oleje
   • sůl
   • pepř
   • 2 lžíce oleje na opečení
Recept králík na dijonské hořčici připravíme takto:
Králíka očistíme a naporcujeme. V hlubší misce ušleháme hořčici s olivovým olejem, solí a mletým pepřem. Touto marinádou potřeme porce králičího masa a necháme v chladnu odležet alespoň 2 hodiny, ale nejlépe přes noc. Králičí porce opečeme po všech stranách na rozpáleném oleji, přilijeme zbytek marinády a trošku horké vody, vložíme do trouby a pečeme, až maso změkne (45-60 minut). Podle potřeby maso podléváme a občas potřeme výpekem.





králík na dijonské hořčici, recept, hlavní jídla


©2025KucharkaRecepty.cz