![]() DALŠÍ KATEGORIE |
![]() • 1 králičí hřbet a zadní běhy • 100 g slaniny • 200 g klobásy • sterilované lečo • 4 brambory • 1 pórek • 2 lžíce sádla • 4 feferonky • sůl • 1 lžička papriky Recept králík po cikánsku připravíme takto:
Králíka prošpikujeme slaninou a osolíme. Zbytek slaniny nakrájíme na kostičky, rozškvaříme, přidáme sádlo, nakrájený pórek a feferonky a chvíli podusíme. Pak přidáme papriku, podlijeme vodou a přivedeme k varu. Do vroucí směsi přidáme naporcovaného králíka a dusíme téměř doměkka. Nakonec přidáme nakrájenou klobásu, brambory, zalijeme lečem a v troubě dopečeme doměkka. Podáváme s opečenými brambory. V naší kuchařce bylo kromě receptu Králík po cikánsku nalezeno ještě několik dalších receptů, které by vás mohly zajímat: staročeský králík na smetaně, roláda z králíka, králík na smetaně, králík na česneku a rozmarýnu, kanadský králík, provensálský králík na vejcích, králík na česneku, králík na pivě, králík na hořčici, králík načerno králík po cikánsku, recept, hlavní jídla |