![]() DALŠÍ KATEGORIE |
![]() • králičí maso • 50 g tuku • 1 cibule • 1 - 2 stroužky česneku • 2 rajčata • mletá paprika • sůl • pepř • kmín • majoránka • hladká mouka Recept králičí guláš připravíme takto:
Odleženého a očištěného králíka nakrájíme na kousky. Na tuku zpěníme najemno nakrájenou cibuli, vložíme pak na ni maso, posypeme paprikou, osolíme, přidámeoloupaná a na kousky nakrájená rajčata, pepř, česnek, špetku majoránky, kmín a zvolna dusíme. Když je maso měkké, necháme šťávu vysmahnout až na tuk, zaprášíme jej hladkou moukou, krátce osmahneme, rychle promícháme, zalijeme studenou vodou (stále mícháme, aby nám nevznikly žmolky) a ještě krátce podusíme. V naší kuchařce bylo kromě receptu Králičí guláš II nalezeno ještě několik dalších receptů, které by vás mohly zajímat: pikantní vepřový guláš, kuřecí guláš, sójový guláš, kozí guláš, hovězí guláš s červenými fazolemi, staročeský buřtguláš, pochoutkový guláš na slanině a másle, ďábelský guláš, bramborový guláš s uzeninou, guláš z hovězí oháňky králičí guláš ii, recept, hlavní jídla |