KUCHAŘSKÉ RECEPTY

DALŠÍ KATEGORIE

Ďábelský guláš

Kategorie: hlavní jídla, hovězí maso

Hodnocení receptu: 1 2 3 4 5
Na recept ďábelský guláš potřebujeme tyto suroviny:

   • 500 g hovězí maso přední nebo kližka
   • 3 ks cibule
   • 200 g zeleniny (mrkev + petržel)
   • 3 lžíce sádla
   • sůl
   • pepř
   • cukr
   • 2 lžičky mleté ostré papriky
   • 2 lžíce rajčatový protlak
   • 425 ml sterilovaná rajčata
   • 1500 ml voda
   • 1 hovězí bujón
   • 500 ml červené víno
   • 1 svazek petrželky
   • 6 feferonek
   • hladká mouka
Recept ďábelský guláš připravíme takto:
Hovězí maso omyjeme a nakrájíme na kostičky. Oloupeme cibuli a nasekáme ji nadrobno. Očištěnou a omytou zeleninu nakrájíme na kostičky. V kastrolu rozpálíme sádlo nebo olej a osmahneme na něm cibuli. Přidáme maso a orestujeme ho ze všech stran. Poprášíme paprikou, promícháme, přidáme zeleninu a ještě krátce restujeme. Zalijeme vývarem z bujónové kostky i vínem a přivedeme k varu. Přidáme rajčatový protlak a na kostičky nakrájená rajčata. Guláš ochutíme solí, pepřem a cukrem a částečně zakrytý pokličkou pozvolna minimálně 90 minut vaříme doměkka. Podle potřeby mícháme a podléváme vývarem. Opereme petrželku a otrháme lístky, které nadrobno nasekáme. Očistíme feferónky, odstraníme všechna jadérka a nakrájíme je na proužky. Asi 15 minut před koncem varu feferonky nasypeme do guláše. Podle potřeby zahustíme tmavou hotovou jíškou nebo moukou rozkvedlanou v trošce vody. Podáváme s houskovým knedlíkem.


V naší kuchařce bylo kromě receptu Ďábelský guláš nalezeno ještě několik dalších receptů, které by vás mohly zajímat:

vepřový guláš, hovězí guláš, srbský guláš, jelení guláš ii, vepřový guláš se zeleninou na víně, kančí guláš, hovězí guláš jadran, guláš ze skopového masa, žižkovský guláš, hovězí kotlíkový guláš



ďábelský guláš, recept, hlavní jídla


©2024KucharkaRecepty.cz