![]() DALŠÍ KATEGORIE |
![]() • 600 g porcovaného kapra • 2 vejce • 30 g škrobové moučky • 100 ml mléka • 50 g hladké mouky • sůl • drcený kmín • 250 g kukuřičných lupínků • olej na smažení • citron Recept kapr ve zlatých šupinách připravíme takto:
Porce kapra důkladně osolíme, okořeníme trochou drceného kmínu a necháme odležet v lednici. Z vejce, škrobu, mouky a mléka vyšleháme řidší těstíčko, osolíme a necháme chvíli stát. Pak porce kapra namáčíme v těstíčku, necháme lehce okapat a pak obalíme v pomačkaných kukuřičných lupínkách (opatrně ze všech stran přimáčkneme lupínky k rybě). Smažíme v mírně rozpáleném oleji, ale jen tak, aby se osmahly kukuřičné lupínky. Pak bez ohledu na to, zda je kapr celý prosmažený nebo ne, porce vyjmeme, vložíme je na plech a dopečeme v troubě asi deset minut. Podáváme s bramborovým salátem. V naší kuchařce bylo kromě receptu Kapr ve zlatých šupinách nalezeno ještě několik dalších receptů, které by vás mohly zajímat: bratislavský kapr se šunkou, kapr v sýrovém negližé, kapr na černo s mandlemi, kapr s rozinkami a mandlemi, kapr na smetaně, radenínský vánoční kapr, kapr na víně se šunkou, kapr na cikánský způsob, opilý kapr, kapr na pórku kapr ve zlatých šupinách, recept, hlavní jídla |