KUCHAŘSKÉ RECEPTY DALŠÍ KATEGORIE |
Na recept kapr po cikánsku potřebujeme tyto suroviny: • 6 porcí kapra po 150 g • 100 g cibule • 3 zelené papriky • 120 g žampionů nebo hříbků • 2 stroučky česneku • 3 lžíce rajčatového kečupu • 1 dl červeného vína • sůl • mlétý pepř • hladká mouka • olej na pečení Recept kapr po cikánsku připravíme takto:
Připravené porce kapra osolíme, opepříme, obalíme v mouce a v pekáčku na rozehřátém oleji upečeme v troubě dorůžova. Mezitím v kastrolu na trošce oleje zpěníme drobně nakrájenou cibuli, k ní přidáme na nudličky nakrájené papriky bez semen, krátce podusíme, pak teprve přidáme očištěné a na plátky nakrájené houby, utřený česnek, přilijeme kečup a červené víno, je-li třeba, přisolíme a společně vše znovu podusíme. Upečeného kapra urovnáme na nahřátou mísu, přelijeme podušenou směsí a ozdobíme petrželkou a citronem. V naší kuchařce bylo kromě receptu Kapr po cikánsku nalezeno ještě několik dalších receptů, které by vás mohly zajímat: staročeský kapr, radenínský vánoční kapr, podkovičky z kapra, kapr po staročesku, kapr ve zlatých šupinách, grilovaný kapr s jablečnou omáčkou, kapr po srbsku, opilý kapr, jávský pečený kapr, kapr na modro v aspiku kapr po cikánsku, recept, hlavní jídla |