KUCHAŘSKÉ RECEPTY DALŠÍ KATEGORIE |
Na recept kapr na špeku po alsasku potřebujeme tyto suroviny: • 1,5 kg kapra • 200 g slaniny • 60 g másla • 2 dcl bílého vína • 2 krajíce tvrdého chleba • sůl • pepř Recept kapr na špeku po alsasku připravíme takto:
Kapra vykucháme a rozdělíme na dvě podélné části. Na dno pekáče rozložíme kousky másla a krajíčky tvrdého chleba. Na ně položíme kůží dolů obě poloviny kapra. Slaninu nakrájíme na tenké plátky, položíme na rybu, osolíme a opepříme. Pečeme v předehřáté troubě, jakmile se máslo začne škvařit, podlijeme ho vínem. Několikrát poléváme vypečenou šťávou a pečeme, dokud maso nezíská zlatavou barvu - asi 40 minut. V naší kuchařce bylo kromě receptu Kapr na špeku po alsasku nalezeno ještě několik dalších receptů, které by vás mohly zajímat: kapr na černo, kapr rožmberský, kapr s paprikovou omáčkou, kapr na hořčici, radenínský vánoční kapr, dračí kapr, kapr na víně se šunkou, kapr na černo se sušeným ovocem, kapr v alobalu, bratislavský kapr se šunkou kapr na špeku po alsasku, recept, hlavní jídla |