KUCHAŘSKÉ RECEPTY DALŠÍ KATEGORIE |
Na recept kapr na černo s mandlemi potřebujeme tyto suroviny: • 800 g kapra • 150 g kořenové zeleniny (mrkev • celer • petržel) • sůl • 1 menší cibule • půl lžíce rajčatového protlaku • několik kuliček celého pepře • několik kuliček nového koření • 3 bobkové listy • špetka tymiánu • 80 g olivového oleje • 2 lžíce octa • 40 g perníku na strouhání • 1 lžíce švestkových povidel • 0,25 l červeného vína • 1 lžíce cukru • 60 g mandlí • 60 g sušených švestek Recept kapr na černo s mandlemi připravíme takto:
Kapra dobře očistíme, nakrájíme na porce a omyjeme. Jednotlivé porce osolíme a necháme chvíli odležet. Kořenovou zeleninu očistíme a nakrájíme na nudličky a na rozehřátém oleji krátce orestujeme. Přidáme oloupanou a nadrobno nakrájenou cibuli a orestujeme. Pak přidáme lžíci protlaku, promícháme, zalijeme vodou, přidáme koření, špetku soli a přivedeme k varu. Do omáčky vložíme porce kapra a vaříme 10-15 minut. Uvařeného kapra přendáme na talíř a překryjeme fólií (aby ryba neoschla a neztmavla). Do základu přimícháme najemno nastrouhaný perník, červené víno a švestková povidla, dochutíme solí a cukrem a dobře provaříme. Mezitím krátce povaříme sušené švestky a pak přidáme rozinky. Omáčku propasírujeme přes jemné síto a přidáme rozinky, spařené a oloupané mandle a nakrájené švestky, které jsme slili. Omáčku ještě jednou krátce povaříme. Do částečně vychladlé omáčky naskládáme porce kapra a necháme do druhého dne odležet. V naší kuchařce bylo kromě receptu Kapr na černo s mandlemi nalezeno ještě několik dalších receptů, které by vás mohly zajímat: cikánský kapr, kapr na slanině, kapr na česneku, plněný vánoční kapr, podkovičky z kapra, kapr nadívaný houbami, moskevský kapr, králík načerno, kapr po cikánsku, kapr na sardeli kapr na černo s mandlemi, recept, hlavní jídla |