KUCHAŘSKÉ RECEPTY

DALŠÍ KATEGORIE

Marinovaný kapr

Kategorie: hlavní jídla, ryby a vodní potvory

Hodnocení receptu: 1 2 3 4 5
Na recept marinovaný kapr potřebujeme tyto suroviny:

   • 5 porcí kapra
   • sůl
   • 150 ml olivového oleje
   • 1 litr vinného octa
   • 1 stroužek česneku
   • 5 pepřů
   • 3 nová koření
   • 2 hřebíčky
   • 1 bobkový list
   • kousek citronové kůry
   • 2 šalotky
   • 1 menší kyselá okurka
   • citronová šťáva
Recept marinovaný kapr připravíme takto:
Porce kapra opláchneme, osušíme, osolíme a odložíme na hodinu a půl. Pak je znova osušíme, potřeme olivovým olejem a rychle opečeme do červena. Během pečení je dvakrát otočíme, po každé je při tom potřeme olivovým olejem. Kapra odložíme do mísy a zalijeme horkou marinádou. Marinádu připravíme tak, že smícháme vinný ocet, sůl, celý stroužek česneku, pepř, nové koření, bobkový list, oloupané šalotky, citronovou kůru bez bílého, hřebíček a bobkový list. Vše povaříme. Když kapr zalitý marinádou vychladne, tak přidáme ještě nasekanou okurku a vše uložíme do chladu na dva dny. Podáváme s citronovou šťávou a olivovým olejem.


V naší kuchařce bylo kromě receptu Marinovaný kapr nalezeno ještě několik dalších receptů, které by vás mohly zajímat:

kapr na smetaně, vánoční kapr na šalvěji, kapr s paprikovou omáčkou, kapr na pórku, kapr po mlynářsku, kapr v barevném těstíčku, kapr v županu, kapr nadívaný houbami, zapečený kapr se smetanou a koprem, srbský kapr



marinovaný kapr, recept, hlavní jídla


©2024KucharkaRecepty.cz