![]() DALŠÍ KATEGORIE |
![]() • 5 porcí kapra • sůl • 150 ml olivového oleje • 1 litr vinného octa • 1 stroužek česneku • 5 pepřů • 3 nová koření • 2 hřebíčky • 1 bobkový list • kousek citronové kůry • 2 šalotky • 1 menší kyselá okurka • citronová šťáva Recept marinovaný kapr připravíme takto:
Porce kapra opláchneme, osušíme, osolíme a odložíme na hodinu a půl. Pak je znova osušíme, potřeme olivovým olejem a rychle opečeme do červena. Během pečení je dvakrát otočíme, po každé je při tom potřeme olivovým olejem. Kapra odložíme do mísy a zalijeme horkou marinádou. Marinádu připravíme tak, že smícháme vinný ocet, sůl, celý stroužek česneku, pepř, nové koření, bobkový list, oloupané šalotky, citronovou kůru bez bílého, hřebíček a bobkový list. Vše povaříme. Když kapr zalitý marinádou vychladne, tak přidáme ještě nasekanou okurku a vše uložíme do chladu na dva dny. Podáváme s citronovou šťávou a olivovým olejem. V naší kuchařce bylo kromě receptu Marinovaný kapr nalezeno ještě několik dalších receptů, které by vás mohly zajímat: kapr s rozinkami a mandlemi, kapr na paprice, kapr se smetanou a hřiby, kapr v sýrové omáčce, labužnický kapr, kapr po moravsku, kapr dušený na pivě, smažený kapr se sýrem, kapr rožmberský, kapr dušený na pepři a česneku marinovaný kapr, recept, hlavní jídla |